Fransız komedyene İngiltere'den yasak

Anelka'ya destek vermek için İngiltere'ye gitmek isteyen komedyene giriş izni verilmeyecek.

Google Haberlere Abone ol
Fransız komedyene İngiltere'den yasak

Fransa'da Yahudi karşıtı şakaları yüzünden sahne şovu yasaklanan komedyen Dieudonne'nin İngiltere'ye girişine yasak getirildi.



Fransız basınında yer alan haberlere göre, maç esnasında gol sevincinin ardından Nazi selamı verdiği gerekçesiyle hakkında İngiltere'de soruşturma açılan Fransız futbolcu Anelka'ya destek amacıyla İngiltere'ye gitmek isteyen ünlü komedyenin, bu ülkeye sokulmayacağı bildirildi.



İngiltere İçişleri Bakanlığı'nın, ünlü komedyeni "kamu düzeni ve güvenliğini" gerekçe göstererek ülkeye sokmayacağı belirtildi.



İngiltere Premier Lig takımlarından West Bromwich Albion'un Fransız futbolcusu Nicolas Anelka hakkında, tartışma yaratan gol sevincinin ardından İngiltere Futbol Federasyonu tarafından soruşturma açılmıştı.



Anelka'nın ceza almasını gündeme getiren hareket, ilk kez Fransız komedyen Dieudonne tarafından 2005'te sahne şovunda sergilenmiş, Nazi selamına çok benzetildiği gerekçesiyle gündeme gelmişti. Sol elin, sağ omzun üzerine konulmasıyla yapılan ve "quenelle" adı verilen hareket, Yahudi karşıtı Fransızlar tarafından kullanılıyor.



Fransız polisi, hakkında kara para aklamak, yolsuzluk ve borçlarını ödememek suçundan dava açılan komedyenin Paris'teki evinde ve oyunlarını sergilediği "Main d'or" isimli tiyatroda arama yapmış; ünlü komedyenin evine yapılan baskında ele geçirilen yaklaşık 600 bin avro ve 15 bin dolar nakit paraya el konmuştu. Komedyen, evine gelen haciz memurunu tartaklama suçundan da kısa süreli gözaltına alınmıştı.



Fransız yargısı da sahnede Yahudi karşıtı şakaları yüzünden daha önce birkaç kez mahkum olup yaklaşık 65 bin avro para cezasına çarptırılan ancak borcunu ödemeyen komedyenin mallarına haciz koyma girişiminde bulunmuştu.



Komedyenin Yahudi karşıtı şakaları da içerdiği bilinen sahne şovuyla ülke genelinde yapacağı turne ise yargı engeline takılmıştı. İçişleri Bakanlığı'nın valilik ve belediyelere gönderdiği şovu yasaklama kararına idari mahkemenin uymaması üzerine, bakanlık Danıştay'a başvuruda bulunmuştu. Danıştay, idari mahkemenin kararını bozarak yasaklama kararını onamıştı.



**AA**


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin