'Fransa'nın Oscar'ında Mustang'a 4 ödül birden!

Türk yönetmen Ergüven'in filmi Mustang "Fransa'nın Oscar'ı" olarak bilinen Cesar Sinema Ödülleri'nden dördünü aldı.

Google Haberlere Abone ol
'Fransa'nın Oscar'ında Mustang'a 4 ödül birden!

Türk yönetmen Deniz Gamze Ergüven'in yönetmenliğini yaptığı Mustang, "Fransa'nın Oscar'ı" olarak bilinen Cesar Sinema Ödülleri'nden dördünü alarak büyük başarı elde etti.

 



'Fransa'nın Oscar'ında Mustang'a 4 ödül birden!41. Cesar Sinema Ödülleri Paris'teki Chatelet Tiyatrosu'nda düzenlenen törenle dağıtıldı.



Türk yönetmen Ergüven'in Mustang filmi, törenden dört ödülle ayrıldı. Mustang, yarışmada "en iyi ilk film", "en iyi senaryo", "en iyi montaj" ve "en iyi müzik" ödüllerine layık görüldü.



Yarışmanın "en iyi film" ödülünü yönetmenliğini Philippe Faucon'un yaptığı "Fatima" isimli film alırken, en iyi yönetmen ödülünü ise "Trois Souvenirs De Ma Jeunesse" (Gençliğimin Üç Hatırası) adlı filmiyle Arnaud Desplechin elde etti.



En iyi kadın oyuncu ödülü "Marguerite" filmindeki performansıyla Catherine Frot'un, en iyi erkek oyuncu ödülü ise "La Loi Du Marche" (Pazar'ın Kanunları) adlı filmdeki rolü ile Vincent Lindon'un oldu.



Törende ABD'li Aktör Michael Douglas'a ise ''Cesar Onur Ödülü'' verildi.



Türk yönetmen Deniz Gamze Ergüven'in yönetmenliğini yaptığı ve ilk uzun metrajlı filmi olan Mustang, Oscar'larda da Fransa adına Yabancı Dilde En İyi Film kategorisinde yarışacak.



Karadeniz Bölgesi'nde Türkçe çekilen Mustang, kırsal kesimde yaşayan genç kızların "özgürlük mücadelesi"ni eleştirel bir gözle ele alıyor. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin