Fransa Cumhurbaşkanı'ndan Türkiyeli gazetecilere Charlie Hebdo cevabı!

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin (TGC) dayanışma mesajına Fransa Cumhurbaşkanlığı'ndan yanıt geldi.

Google Haberlere Abone ol
Fransa Cumhurbaşkanı'ndan Türkiyeli gazetecilere Charlie Hebdo cevabı!

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto'nun 7 Ocak'ta Paris'te Charlie Hebdo dergisine yapılan kanlı saldırıyla ilgili gönderdiği başsağlığı ve dayanışma mesajına Fransa Cumhurbaşkanlığı'ndan yanıt geldi.



Cumhurbaşkanlığı Kabinesi adına TGC Başkanı Turgay Olcayto'ya gönderilen İsabelle Sima imzalı yanıtta, dayanışma mektubu nedeniyle TGC'ye teşekkür edildi.

 

Cumhurbaşkanı François Hollande'ın 26 Ocak tarihli mektubunda "Sayın Başkan; Geçtiğimiz 7-8 ve 9 Ocak günlerinde Fransa'yı derin acılara boğan trajik olayların akabinde Fransa Cumhurbaşkanlığı gösterdiğiniz desteğe teşekkür ederiz" denildi ve şu görüşler yer aldı:



"11 Ocak günü yapılan Cumhuriyet Yürüyüşü Dünya'nın birçok devlet ve hükümet başkanını yan yana getirdi. Fransa'nın savunduğu özgürlük değerlerine, hoşgörü ve çoğulculuğa olan derin bağlılığımızı bir kez daha teyit etti. Barbarlığa ve gericiliğe karşı tavrımız mutlaktır."

 

TGC BAŞKANI TURGAY OLCAYTO’NUN MESAJI



Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto'nın Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'a 9 Ocak tarihinde gönderdiği mesajda şu görüşlere yer verilmişti:



"Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'ne ait İstanbul'daki Basın Müzesi'nin özel bir odasında çoğu terör saldırılarında yaşamlarını yitirmiş gazetecilere ait 64 yağlı boya portre bulunmaktadır. Onlar arasında 1979 yılında öldürülen Milliyet gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Abdi İpekçi, 1993 yılında arabasının altına konan bombayla yaşamını yitiren araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu vardır. Daha yakın tarihlerde de, 2007 yılında Ermenice, Türkçe yayın yapan Agoz Gazetesi önünde, sokakta aşırı sağcı biri tarafından vurulup öldürülen Hrant Dink bulunmaktadır. Onlar teröre kurban olan gazetecilerin sadece bir kaçıdır. Terör saldırılarında ölen gazeteci sayısı bakımından Türkiye belki de dünyada ilk sıralarda gelmektedir.



Bu nedenle Türkiye Gazeteciler Cemiyeti olarak biz Charlie Hebdo saldırısında yitirilen ve yerleri doldurulamayacak gazeteci meslekdaşlarımız için yüreklerimizde derin bir acı ve elem duyuyoruz. Fransa'daki tüm meslekdaşlarımız, muhabirler, yazı işleri elemanları, karikatüristler, foto muhabirleri  ile tam bir dayanışma içinde olduğumuzu iletmek istiyoruz. Duyulan acı hepimize aittir."

  


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin