Fransa Açık Tenis Turnuvası’nda çeyrek final heyecanı başlıyor

Tenis tutkunlarının dünyanın en büyük toprak kort turnuvası için bekleyişi neredeyse sona erdi. Yılın ikinci Grand Slam'i Roland-Garros, Eurosport tarafından 35. kez kesintisiz olarak yayınlanacak.

Google Haberlere Abone ol
Fransa Açık Tenis Turnuvası’nda çeyrek final heyecanı başlıyor

Tenis tutkunlarının dünyanın en büyük toprak kort turnuvası için bekleyişi neredeyse sona erdi. Yılın ikinci Grand Slam'i Roland-Garros, Eurosport tarafından 35. kez kesintisiz olarak yayınlanacak.

Bugün başlayacak çeyrek finallerle birlikte bütün tekler maçları Roland Garros’un merkez kortu Philippe Chatrier’ye taşınıyor.

Günün açılış maçı saat 12’de başlayacak ve kariyerinde ilk kez bir Grand Slam turnuvasında çeyrek finale çıkan Karolina Muchova ile 2021 Roland Garros finalisti Anastasia Pavlyuchenkova korta çıkacak.

Günün ikinci maçında doğum yaptıktan sonra ilk majör turnuvasını oynayan Ukraynalı Elina Svitolina ile Belaruslu Aryna Sabalenka karşı karşıya gelecek.

Sezonun ilk Grand Slam turnuvası Avustralya Açık’ı kazandıktan sonra formunu yükselten ve dünya 2 numarası olarak geldiği Fransa Açık’ı da gözüne kestiren Sabalenka için eski dünya 3 numarası Svitolina şimdiye kadar karşılaşacağı en dişli rakip.

Maç aynı zamanda politik olarak gerilim yaşayan iki ülkenin sporcularının karşılaşması perspektifinden düşünüldüğünde de 2023 Roland Garros’un merakla beklenen eşleşmelerinden biri.

1.tur maçında Ukraynalı Marta Kostyuk maç sonunda Sabalenka’nın elini sıkmayınca seyircilerden tepki görmüştü. Svitolina da 3.tur maçında Rus Anna Blinkova’yı mağlup ettikten sonra rakibinin elini sıkmadı. Svitolina “İki ülke arasında hiçbir şey olmamış gibi davranamam” derken Sabalenka ise politik sorulardan kaçınmak için kazandığı son iki maçın ardından basın toplantılarına katılmadı.

Erkeklerin ilk maçı Novak Djokovic ile Karen Khachanov arasında oynanacak

Kadınlar maçları tamamlandıktan sonra erkeklerin ilk maçı Novak Djokovic ile Karen Khachanov arasında oynanacak. 17.çeyrek finaliyle Rafael Nadal’ın rekorunu kıran Djokovic üçüncü Fransa Açık zaferini elde etmek istiyor. 2022 Amerika Açık ve 2023 Avustralya Açık ile birlikte üst üste son iki Grand Slam turnuvasında yarı finale çıkan Khachanov ise serisini sürdürmenin peşinde. İki oyuncunun karşılaştığı maçlarda Djokovic’in 8-1’lik üstünlüğü bulunuyor. 

Gecenin son ve sonucu merakla beklenen maçının 21.30 civarında başlaması bekleniyor.

Turnuvaya dünya 1 numarası olarak gelen Carlos Alcaraz, şu ana kadar gösterdiği yüksek form grafiğiyle beğeni kazanan Stefanos Tsitsipas ile kozlarını paylaşacak. Son iki turda Denis Shapovalov ve Lorenzo Musetti’yi mağlup eden Alcaraz buraya zor bir yoldan geldi.

2022 Amerika Açık’ta kariyerinin ilk Grand Slam şampiyonluğuna uzanan ve tarihin en genç 1 numarası olan Alcaraz geçen sene bu aşamada Alexander Zverev’e elenmiş ve hayal kırıklığına uğramıştı. 2021’de Roland Garros finalinde Djokovic’e boyun eğen Tsitsipas kortta çok iyi görünüyor. Son olarak ATP Barcelona finalinde Alcaraz’a yenilen ve rakibine karşı oynadığı dört maçtan da mağlup ayrılan Tsitsipas artık şeytanın bacağını kırmak istiyor.

Tenisseverlerin merakla beklediği Fransa Açık Tenis Turnuvası, çeyrek final heyecanı 6 Haziran Salı 12.00’de Eurosport 1, Eurosport 2, DMAX ve discovery+’tan  canlı yayınla ekrana gelecek.

Etiketler tenis maç spor
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin