Fox TV dizisine verilen cezaların perde arkası

Sina Koloğlu, 'Umutsuz Ev Kadınları'na verilen cezaların perde arkasını okurla paylaştı.

Google Haberlere Abone ol
Fox TV dizisine verilen cezaların perde arkası

Milliyet Cadde yazarı Sina Koloğlu, Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından Fox TV dizisi 'Umutsuz Ev Kadınları' dizisine verilen cezaların perde arkasını bugünkü köşesine taşıdı.



Koloğlu'nun yazısı şu şekilde:



"'UMUTSUZ EV KADINLARI'NA VERİLEN CEZALARIN PERDE ARKASI



RTÜK, bu aralar peş peşe  'Umutsuz Ev Kadınları' dizisine ceza kesiyor. Bir hafta önce 86. bölümde yer alan Tekin ile Zuhal’ın ilişkisini yansıtan yatak odası sahnesi konuşuldu. Çarşamba günü yeni bir 'Umutsuz  Ev Kadınları'  cezası  gündeme düştü.



31 Kasım’daki toplantıda karar alınmış. Ceza bu kez 86. bölümdeki Gülşah’la Kudret’i yatakta gören Alara’nın 'Babasıyla annesini yatakta çocuk yaparken gördüğünü' anlatmasıyla ilgili konuşmaya geldi. Gerekçe, RTÜK Yasası’nın 'Çocukların ve gençlerin televizyon izledikleri zaman diliminde kötü örnek teşkil edecek  görüntüler'le ilgili 8. maddesine dayandırıldı.



Cezaların ortak özellikleri bu bölümlerin gündüz tekrarına verilmesi. Eylül ayındaki bölümler bunlar. RTÜK’te birileri 'kaynağı' bulmuş.



Bu dizinin kendine has esprileri var. Çarpıcı olayları sıradanmış gibi anlatıyor. Sakladığımız, tabu olarak  gördüğümüz hayatın küçük ayrıntılarını mizahi bir dille ele alıyor. İşte bu 'anlatım'ın gündüz kuşağı ekrana gelen bölümlerinden epey yararlanacak RTÜK, öyle anlaşılıyor!



30 riskli tekrar bölüm var



FOX TV’ye sordum, 'Gündüz kuşağında kaç   bölüm yayınlandı?' diye. Ekim - kasım aylarında 30 tekrar bölüm ekrana gelmiş. Yani FOX TV’yi 'riskli' 30 bölüm bekliyor. Bakalım başka 'Umutsuz Ev Kadınları' cezası gelecek mi?



Köşe yazısının tamamını okumak için tıklayınız.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin