Fox TV dizisine bir tepki daha: Küçük düşürücü...

FOX TV’nin geçtiğimiz günlerde tanıtımlarını yayımladığı ‘Kimsesizler’ isimli dizi, yayına girmeden devlet makamlarının dikkatini çekti. Diziyle ilgili bir açıklama daha yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Medyatava Özel Fox TV dizisine bir tepki daha: Küçük düşürücü...

FOX TV’nin geçtiğimiz günlerde tanıtımlarını yayımladığıKimsesizler isimli dizi, yayına girmeden devlet makamlarının dikkatini çekti.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dizinin incelenmesi için RTÜK’e resmi yazı yazdığını bildirdi.

Med Yapım imzalı diziyle ilgili bir açıklama da Hayat Sende Derneği'nden geldi. Dernek, “evlatlık almak, yurt çocuğu, kimsesiz çocuk” gibi söylemleri kabul etmediğini açıkladı ve şu ifadeleri kullandı:

"Hayat Sende Derneği devlet koruması altında yetişen çocuk ve gençlerin hayata eşit ve güçlü bir şekilde atılması için çalışmalar yürütmektedir. 13 yıl boyunca çalışmalarımızda devlet koruması altında yetişen bireylere yönelik güçsüzleştirici, etiketleyici ve ayrımcı söylemlerle mücadele ettik... Koruma altındaki çocukların potansiyellerini gerçekleştirmesinin önündeki en önemli engel çocuklara acıma, kuşku ve irdeleyici bir merakla yaklaşılmasıdır. Etiketleyici söylemlerin koruma altında yetişen çocuk ve gençlerin hayatlarında karşılarına engel olarak çıktığını gördük. Bu nedenle “evlatlık almak, yurt çocuğu, kimsesiz çocuk” gibi söylemleri kabul etmeyerek “evlat edinmek, koruma altında yetişen çocuk, korunmaya ihtiyacı olan çocuk” söylemlerini hayata geçirdik.

Biz koruma altında yetişen çocuklarımızı güçlendirirken ve bu konuda medyadan çocukların hayatına olumlu katkılar beklerken, karşılaştığımız manzara FOX TV’de yayınlanması planlanan, Med Yapım tarafından hazırlanan “Kimsesizler” dizisi ile çocuklara yönelik yaralayıcı, manipüle edici ve küçük düşürücü söylemleri oldu. Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi’ne göre her çocuğun bir aile ilgisi ve şefkati ile büyüme hakkı vardır. Ve bu hak; çocuğun tatlı, şirin, akıllı veya güzel olması ile ilgili değil, çocuk olmasından kaynaklı doğal hakkıdır. Evlat edinme ve koruyucu ailelik gibi çocuklara aile ortamı sunan ve titizlikle yürütülen bakım modellerinin asılsız söylemlerle zedelenmesi, hem bu bakım modellerini yürüten Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na hem de çocuklara bu bakımı hassasiyetle sağlayan ailelere karşı yapılan büyük bir haksızlıktır.

Hayat Sende Derneği olarak bugüne kadar savunduğumuz değerler doğrultusunda bu dizinin yayından kaldırılması için tüm adımları paydaşlarımızla birlikte atacağımız sözünü kamuoyuna duyuruyoruz.

Unutmayalım kimsesiz çocuk yok, ben var, sen var, biz varız!

Çocukları asla yalnız bırakmayız!"

 

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin