Fox Türkiye'de üst düzey değişiklikler! Hangi isim hangi göreve getirildi?

Fox Internationals Channels, Türkiye'deki yeni yönetim yapısını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Fox Türkiye'de üst düzey değişiklikler! Hangi isim hangi göreve getirildi?

Fox Internationals Channels Avrupa ve Afrika’da kurduğu dört ana bölgesel yönetim stratejisini takiben, Fox International Channels (FIC) bugün Türkiye için yeni bir organizasyon yapısı açıkladı.



Güney Avrupa ve Afrika bölgesine entegre olan Türkiye’de gerçekleşen bu yeni yapılandırma sayesinde Türkiye’nin Avrupa’daki pozisyonunu daha güçlendirmek ve yerel ekibin uzmanlığını tüm bölgenin gelişmesi için kullanmak amaçlanıyor.



Türkiye’deki yeni üst düzey yönetim yapısı şu şekilde:





FIC’deki 12 yıllık kariyeri boyunca çeşitli Avrupa pazarlarında Genel Müdür olarak görev yapan ve son 7 yıldır Türkiye’de yaşayan Adam Theiler, başta Türkiye, Yunanistan, İspanya, İsrail, Portekiz ve Afrika’yı kapsayan Güney Avrupa ve Afrika Bölgesi Kıdemli Başkan Yardımcısı (EVP) olarak göreve getirildi.





Son 3,5 yıldır finanstan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı görevini üstlenen Cenk Soner, FIC Türkiye Genel Müdürü pozisyonuna getirilerek, Adam Theiler’a raporlayacak. Bölgesel stratejinin geliştirilmesi, büyümesi ve uygulanması, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs bölgelerinde kurumlar arası ilişkiler, yayın uygunluk değerlendirmesi (compliance), şirketin kar ve zarar tablosuyla birlikte iş geliştirmeden sorumlu olacak.



Yadigar Belbüken, 3,5 yıldır sürdürdüğü Kanallardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı görevinin yanı sıra Kanallardan Sorumlu Başkan Yardımcısı görevini de üstlenerek Genel Müdür Cenk Soner ve Güney Avrupa ve Afrika Bölgesi Kıdemli Başkan Yardımcısı Adam Theiler’a raporlayacak. Türkiye’deki Fox, Nat Geo ve 24Kitchen markalarının içerik yöneticiliği görevini sürdürecek olan Belbüken, içerik satın alma, lokal prodüksiyon ve içerik satışı konularına yoğunlaşacak. Aynı zamanda Güney Avrupa ve Afrika’da yine bölgesel içerik geliştirme, içerik satışı ve alımı konularında Adam Theiler’a yardımcı olacak.



Mehmet İçağasıoğlu yaklaşık 3 yıldır yürüttüğü Türkiye Reklam Satış Başkanı görevinden Reklam Satıştan Sorumlu Afrika Başkan Yardımcısı ve Türkiye Genel Müdür Yardımcısı görevine getiriliyor. İçağasıoğlu, Genel Müdür Cenk Soner ve Güney Avrupa ve Afrika Bölgesi Kıdemli Başkan Yardımcısı Adam Theiler’a raporlayıp, Avrupa ve Afrika Reklam Satış Kıdemli Başkan Yardımcısı Deborah Armstrong ile ortaklaşa çalışacak. Türkiye’deki Reklam Satış Başkanı görevini sürdürmekle birlikte spor, yaşam stili, eğlence ve belgesel alanlarındaki tüm FIC markalarının Afrika bölgesindeki reklam ve sponsorluk satışlarından da sorumlu olacak. 



Güney Avrupa ve Afrika Bölgesi Kıdemli Başkan Yardımcısı Adam Theiler şöyle konuştu: "Kısa bir zaman zarfında, FIC Turkey multimedya marka yönetimi alanında uzmanlığını geliştirip dünyanın dört bir yanındaki en güçlü FOX ekiplerine meydan okuyarak orijinal fikirleri ve gerçekleştirdiği yenilikler ile zengin bir kaynak haline geldi. Cenk, Yadigar ve Mehmet aslında FIC Avrupa’nın bugün ulaştığı büyümeye oldukça katkıda bulunan projelerin hayata geçirilmesinde büyük bir rol oynadı. FIC Güney Avrupa ve Afrika’nın yeni bölgesel yapısıyla entegre olarak, Türkiye ofisi artık bu bölgedeki stratejik planlamanın geliştirilmesi konusunda daha da ön plana çıkacak. Cenk, Yadigar ve Mehmet gerek Türkiye’de gerekse Avrupa’da profesyonellik, iş geliştirme ve gelir yaratma konularında en başarılı üst düzey yöneticilerden. Her biri kendi alanının zirvesinde. Bireysel olarak Türkiye’nin büyümesine ve Avrupa ve Afrika’da FIC’nin en baskın pazarlarından biri haline gelmesine önemli katkıda bulundular. Oluşturdukları ve eğittikleri uzman ekipleriyle birlikte, Güney Avrupa ve Afrika bölgelerindeki işimizi büyütmek için bu olağanüstü liderlerle çalışmayı sabırsızlıkla bekliyorum."



Fox International Channels platform ortakları Digiturk, D-Smart, Tivibu ve Teledünya ile işbirliğinde Türkiye’de National Geographic Channel, Nat Geo Wild, Nat Geo People, Foxlife, FX, FoxSports, BabyTV ve 24Kitchen başta olmak üzere toplam 14 ana kanalın, 1 blok kanalın, 8 web sitesinin ve farklı kategorilerde 1.000’den fazla web sitesini bünyesinde barındıran FOX Networks’ün operasyonunu yürütüyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin