FOX Haber'in tepe isminden Olay TV çıkışı! 'Bu böyle gidemez'

FOX Haber Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk, 20 Kasım'da yeni kadrosuyla yayına başlayan ancak 25 Aralık'ta ekrana veda eden Olay TV'yle ilgili açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
FOX Haber'in tepe isminden Olay TV çıkışı! 'Bu böyle gidemez'

polemikhaber yayınında Deniz Ayas'ın sorularını yanıtlayan FOX Haber Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk, Fatih Portakal'ın gidişinden Selçuk Tepeli'nin reyting rekorlarına, Olay TV'nin kapanmasından, Fox'un haber kanalı projesine kadar bir çok konuda samimi açıklamalarda bulundu.

Medyanın içerisinde bulunduğu durumu "Zamanında Ahmet Davutoğlu'nun yanına yaklaşamazken şimdi en çok biz ona ekranlarımızı açıyoruz" itirafıyla analiz eden Şentürk, büyük umutlarla yola çıkmasına rağmen 'şimdilik' kapanmak zorunda kalan Olay TV için şu tespitlerde bulundu;

'OLAY TV'NİN KAPANMASINA ÇOK ÜZÜLDÜM'

Türkiye şu anda maalesef (medyaya yönelik baskı) bunları yaşıyor. İşte en son Olay TV ile yaşandı.

Ben bir meslektaşları olarak her şeyden önce üzülüyorum. Orada pek çok arkadaşımız, meslektaşlarımız var. Çok saygın isimler var. Gerçekten gazeteciliğin yüz akı arkadaşlarımız var.

Bir de tabii Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısıyım ben. Bu şapkamla da üzülüyorum. Maalesef işte bugün geldiğimiz durum gazetecilere yapılan muamele.

Basın Konseyi Yüksek Kurulu üyesiyim. Bütün bunlar önümüze geliyor. Her gün tartışıyoruz. Bugün yine açıklama yapıldı. Hem Gazeteciler Cemiyeti'nden açıklama yaptık hem Basın Konseyi'ne açıklama yaptık.

Bugün de bizim ana haberimizde yine yer alacak. Olay TV'deki arkadaşlarımız için üzülüyoruz. Gelinen nokta hoş bir nokta değil. Bunun düzelmesi lazım. Bu böyle gidemez.

'SİMİTÇİ SİMİT SATAR, TESİSATÇI TESİSATÇILIK... BİZ DE GAZETECİLİK YAPIYORUZ'

Biz görevimizi yapıyoruz. Ya yeni bir şey yapmıyoruz. Kuş kondurmuyoruz. Soruyoruz, sorguluyoruz, saklamıyoruz. Yani gazetecinin görevi bu. Simitçi simit satar. Boyacı, boya yapar.

Araba tamircisi arabayı tamir eder. Tesisatçı, tesisat tamir eder. Biz de gazeteci olarak görevimiz bu. Görevimizi yapmadan öteye gidemiyoruz.

Ama ne komik ki, ne kadar hazin ki daha doğrusu, kara komik bir olayla karşı karşıyayız.

İnsanlar görevini yapınca bile övgü alır hale geldi. Ve Türkiye bu halde. Türkiye'de gazeteciler görevini yapmıyor. Ve insanlar Türkiye'de gazeteciler, yaptıkları haberlerle değil sakladıkları haberlerle gazetecilik yapıyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin