Fotomontajlı haber davası başladı! Aydın Doğan'a hakaretten yargılanıyor

Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan'la ilgili haberler yapan gazete yöneticisinin yargılanmasına başlandı.

Google Haberlere Abone ol
Fotomontajlı haber davası başladı! Aydın Doğan'a hakaretten yargılanıyor

Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan'ın fotomontaj yapılmış fotoğraflarını kullanarak terör örgütü üyesiymiş gibi gösterdiği için hakkında “Zincirleme hakaret" ve “Zincirleme iftira" suçlarından 11 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Güneş Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Mustafa Dolu'nun yargılanmasına başlandı.



Mustafa Dolu'nun katılmadığı duruşmada söz alan Aydın Doğan'ın avukatı Şehnaz Yüzer, şüphelinin sorumlu müdürü olduğu gazetenin Aydın Doğan'ın Onursal Başkanı olduğu gazete, yazar ve muhabirlerini sürekli hedef göstererek kasıtlı ve iftira niteliğinde yayınlar yaptığını belirtti. Avukat Yüzer, bunun belirlenebilmesi için Güneş gazetesinin son 6 aylık yayınlarını mahkemeye sundu.



Bakırköy 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmaya Aydın Doğan'ın avukatları Şehnaz Yüzer ve Eren Mustafa Şener ile Mustafa Dolu'nun avukatı Begüm Yılmaz katıldı. Avukat Begüm Yılmaz, duruşmaya gelmeyen müvekkili Mustafa Dolu'nun sağlık sorunlarını gösteren mazeret belgesi sundu.



AVUKAT YÜZER "ALGI OPERASYONU YAPIYORLAR"



Aydın Doğan'ın Avukatı Şehnaz Yüzer, sanığın sorumlu müdürü olarak görev yaptığı Güneş Gazetesi'nin, Aydın Doğan'ın onursal başkanı olduğu gazete ve yazarlarını, muhabirlerini sürekli hedef gösterdiğini, kasıtlı ve iftira niteliğinde yayınlar yaptığını belirtti. Yüzer şöyle devam etti: “Maalesef bu yayınlar sonucunda Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı 2015/86033 soruşturma numarasıyla terör örgütünün propagandasını yapmaktan diğer müvekkillerimiz aleyhine soruşturma başlatılmıştır. Şüpheliler bu kurgulama yayınları kasıtlı bir biçimde ve 6 ayı aşkın bir süreden beri devam ettirmektedirler. Hürriyet Gazetesi yayınlarını ve köşe yazılarını çarpıtarak algı operasyonu yaratmakta ve müvekkillerimiz hedef gösterilmektedir. Maalesef bunda da başarılı olmuşlardır. Müvekkilimizin terör örgütü kıyafetli foto montajlı fotoğrafları bu dava açıldıktan sonra dahi 23 Temmuz 2015 tarihli yayınlarında aynı şekilde kullanmışlardır. Bu kapsamda sayın mahkemeye zincirleme suç kapsamında değerlendirilmesi maksadıyla 6 aylık yayınları dosya halinde sunuyorum."



Sanık avukatı Begüm Yılmaz müvekkilinin rahatsızlığı nedeniyle duruşmaya katılamadığını söyleyerek müvekkilinin doktor raporunu mahkemeye sundu. Söz alan avukat Şehnaz Yüzer “Biz sanığın samimiyetine inanmıyoruz. Bu nedenle hakkında zorla getirme kararı verilmesini talep ediyoruz" dedi. Mahkeme hakimi, sanığın belgeye dayalı mazeretinin kabulüne karar vererek duruşmayı erteledi.



İDDİANAMEDEN



Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Güneş Gazetesi'nin 3 Nisan 2015'te manşetten “Fena Yakalandınız", 6 Nisan 2015 tarihinde “Kaosun efendileri" başlıklarıyla yayınladığı haberler üzerine Aydın Doğan'ın şikayetini değerlendirerek Güneş Gazetesi Sorumlu Yazıişleri Müdürü Mustafa Dolu hakkında “Sesli ve görüntülü ileti ile alenen zincirleme hakaret" ve “Basın yoluyla zincirleme iftira" suçlarından 11 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin