'Fotoğraf makinemi kıran polisleri cezalandırın'

Eğitim-Sen eylemini izlerken polislerce kamerası kırılan Yüksekova Haber gazetesi muhabiri Kadir Kaya’nın şikayetleri sonuçsuz kaldı.

Google Haberlere Abone ol
'Fotoğraf makinemi kıran polisleri cezalandırın'

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Hakkari Şubesi’nin eylemini görüntülemeye çalışırken polisin tazyikli sulu müdahalesiyle karşılaşan ve fotoğraf makinesi de kullanılamaz hale gelen Yüksekova Haber gazetesi muhabiri Kadir Kaya’nın şikayetleri sonuçsuz kaldı.



6 Kasım 2014 tarihinde Eğitim-Sen’in Hakkari’de gerçekleştirmek istediği eylemi görüntülemek isterken şiddet gören muhabirin, sorumlu polislerin tespit edilip cezalandırılması için Hakkari Cumhuriyet Savcılığı ve Hakkari Sulh Ceza Hâkimliği’nde yaptığı başvurular reddedildi.



Şiddet uygulayan polislere dava yok



Muhabirin hafif yaralandığı ancak fotoğraf makinesinin kırıldığı olayla ilgili 11 Kasım 2014 tarihinde Hakkari Cumhuriyet Savcılığı’na yapılan şikayet 16 Şubat 2015’te takipsizlikle sonuçlandı.



Bu karara da itiraz eden Kaya’nın avukatı Serdar Erdoğan, müvekkilinin gazetecilik faaliyeti sırasında darp edildiğini hatırlatarak kararın gözden geçirilmesi için Hakkari Sulh Ceza Hâkimliği’ne başvurdu. Ancak itirazı 5 Mart’ta değerlendiren Hakkari Sulh Ceza Hâkimliği, Hakkari Cumhuriyeti Başsavcılığı Hazırlık Bürosu’nun kararına itirazı reddetti.



Haberin devamını okumak için tıklayın...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin