Forumlar el ele barış kuruyor

Gezi direnişiyle ortaya çıkan forumlar Dünya Barış Günü’nde herkesi insan zinciri oluşturmaya çağırıyor.

Google Haberlere Abone ol
Forumlar el ele barış kuruyor

Gezi direnişi sonrası parklarda oluşan park forumları  Barış İçin El Ele Forumlararası Çalışma Grubu'nu oluşturdu ve 1 Eylül’de herkesi barış için el ele vermeye çağırıyor.



1 Eylül Dünya Barış Günü'nde saat 13.00’de İstanbul’da pek çok noktada buluşacak olan insanlar saat 13.30 ve 14.00 arasında insan zinciri oluşturacak.



Barış İçin El Ele Forumlararası Çalışma Grubu’nu çağrı metninde şu ifadeler yer alıyor:



“Gezi ruhunu yaşatan forumlar olarak, barış ve huzur içinde bir arada yaşadığımız, şiddet, zulüm ve baskının olmadığı özgür bir dünya için el ele veriyoruz. Bizlere dayatılan hiçbir ayrımcılığı kabul etmiyor, mahallemizden başlayarak tüm Türkiye'de, sağımızda solumuzda kim varsa, inancına, diline, ırkına ve cinsiyetine bakmadan elini tutuyoruz.



“Parklardan sokaklara, Eminönü'nden Sarıyer'e, Kadıköy'den Kartal'a, İstanbul'dan tüm Türkiye'ye uzanıyoruz. Biz, evrensel değerlere saygıyı benimsemiş insanlar olarak sadece ülkemizde değil, bölgemizde ve tüm dünyada sevgi, barış ve huzur içinde yaşamak amacıyla, Taksim'den Dikmen'e, Rojava'dan Halep'e, Adeviye'den Tahrir'e, Gazze'den Doğu Türkistan'a, bütün dünyaya ilham veriyoruz, umut oluyoruz!”





Haberin devamı için tıklayın.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin