Fortune's 100 açıklandı! İşte, listenin birincisi...

Great Place to Work® Enstitüsü’nün araştırmalarına dayanarak hazırlanan Fortune’s 100 listesi yayınlandı.

Google Haberlere Abone ol
Fortune's 100 açıklandı! İşte, listenin birincisi...

Great Place to Work®’ün verileri ışığında hazırlanan ve ABD’nin en iyi işverenlerinin belirlendiği Fortune’s 100 listesi yayınlandı. Stratejik kurum kültürü dizaynı alanında uzman Great Place to Work® ile prestijli ekonomi yayını Fortune, 2016 yılı listesinin belirlenmesi için 19’uncu kez bir araya geldi. Çalışanlarla yapılan Trust Index© Anketi, Culture Audit© İşyeri Kültürü Analizi ve IK uygulamalarının bütününün değerlendirilmesi ile oluşturulan listenin birinci sırasında 7’inci kez Google yerleşti. Bu aynı zamanda internet devinin listeye 10’uncu girişi oldu.



Fortune 100’de diğer öne çıkan sektörler ise, profesyonel hizmetler ve danışmanlık, finans ve sigorta ile IT oldu. Danışmanlık sektöründen listeye içlerinde Boston Consulting Group, Deloitte ve Plante & Moran gibi şirketlerin olduğu 20 firma girdi. Finans ve sigorta sektörü Goldman Sachs, Quicken Loans ve Allianz Life Insurance gibi 18 firma ile ikinci en çok ‘en iyi işverene’ sahip sektör oldu. Üçüncü sırada yer alan IT sektöründen ise, SAS Institute, Autodesk ve GoDaddy gibi 12 firma listeye girmeye hak kazandı.



Geçen sene listede yer almayan ancak bir sene içerisindeki başarılı uygulamaları ile listeye bu yıl girebilen 6 yeni isim de var. Bunların içerisinde Türkiye için de tanıdık olan, Hilton Hotels, IKEA U.S. ve Go Daddy gibi isimler yer alıyor.



Nitelikli çalışanlar bir amaç uğruna çalıştığını hissetmek istiyor



Great Place to Work® CEO’su Michael Bush, listede öne çıkan kavramların 2016 yılında daha öncekinden farklı bir yöne evrildiğini belirtti. Bush konuyla ilgili, “Artık hemen her ölçekten şirket, yetenekli çalışanlarını elde tutmak için daha öncekinden daha fazla çaba göstermek zorunda. Bunu başarabilen şirketlerin sırrı artık yalnızca bol keseden ikramiyeler dağıtmak değil. Danışmanlık verdiğimiz şirketlerdeki on binlerce çalışanla yaptığımız anketler gösterdi ki, nitelikli çalışanlar, yalnızca ödüller ya da sosyal haklar için değil, bir amaç uğruna çalışmak istiyor. Çalışanların bu şirketlerde uzun süre kalmak istemelerinin sebebi yaptıkları işlerde bir anlam bulabilmeleri” dedi. Liste, çalışanların işyerlerini ‘mükemmel’ olarak tanımlamalarında en etkili olan diğer kavramların ise, işverenlerine güven, yaptığı işten gurur duymak ve çalışma arkadaşlarından keyif almak olduğunu gösterdi.



Çalışanların önem veren şirketlerin cirosu rakiplerinin 2 katı



Great Place to Work® verilerine göre, Fortune 100 listesine girmeye hak kazanan şirketlerin ciroları, listenin açıklanmaya başlandığı 1998 yılından bu yana sektördeki rakiplerinin yaklaşık 2 katına yükseldi. Michael Bush, “En İyi 100 İşveren listesine giren şirketler bir hareketin öncüleri. Bu şirketler sadece işlerinin daha iyi gitmesini sağlamakla kalmıyor, daha iyi bir toplumun da oluşmasını sağlıyor” dedi.



Türkiye’de de Mayıs ayında açıklanacak



25 yılı aşkın süredir sürekli geliştirdiği ölçüm metotları ile, bugün 53 ülkede şirketlere stratejik kurum kültürü dizaynı alanında danışmanlık veren Great Place to Work®, 2012 yılından bu yana Türkiye’de de ‘En İyi İşverenler’ listesini açıklıyor. Türkiye’de her yıl katılımın arttığı ve ilk 3 yılda 200’ün üzerinde şirketin değerlendirildiği araştırmada toplam 100 binden fazla çalışan temsil edildi. Enstitü Türkiye’de 2016 listesini Mayıs ayında açıklayacak. 2017 yılında listeye katılmak için ise başvurular Nisan ayı itibarıyla alınmaya başlanacak.



Great Place to Work® hakkında:



Great Place To Work® Enstitüsü stratejik kurum kültürü dizaynı konusunda uzmanlaşmış, 5 kıtada ve 53 ülkedeki ofisleri ile sektör ayrımı olmadan tüm ölçeklerdeki şirketlere destek veren bir araştırma ve danışmanlık kurumudur. Analiz, ölçümleme ve araştırmalarına ek olarak, şirketlerde güven düzeyi yüksek kurum kültürünün oluşturulması alanında da çalışmalar gerçekleştirmektedir. Her şirket için sektörünün zorluklarından çalışan sayısına kadar farklı konuları inceleyerek, özel bir yol haritası hazırlamaktadır. Kamu ve kar amacı gütmeyen kurumlar dahil tüm sektörlere hizmet sunmaktadır. Bu çalışmaları sebebiyle global dünyadaki ekonomik yapıları ve şirket yapılarını yakından tanımakta; akademik alanda ve diğer araştırma şirketleri ile geliştirdiği işbirlikleri sayesinde de yöntemlerini sürekli geliştirmektedir. 1991 yılında kurulan Great Place to Work’ün Türkiye Ofisi 2012 yılında açılmıştır.



Great Place to Work, 25 yılı aşkın süredir dünya çapındaki en iyi işverenleri belirlemekte ve sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmaktadır. En İyi İşverenler listeleri, işveren markasının duyurulması ve güçlendirilmesi adına şirketler tarafından tercih edilen ve kabul görmüş bir araştırmadır. Enstitü’nün her yıl 7 bine yakın işletme ve 16 milyondan fazla çalışanı dahil ettiği analizleri, kurum kültürü alanında dünyada gerçekleştirilen en geniş çaplı araştırma olma özelliğini taşımaktadır. Hizmet verdiği ülkelerdeki en iyi işveren listelerinin yanı sıra, 100 Best Workplaces in Europe (Avrupa’nın En İyi İşverenleri) ve World’s Best Multinationals (Dünyanın En İyi Çok Uluslu İşverenleri) listelerini hazırlamaktadır. Fortune’s 100 Best Companies To Work For listesi de Great Place to Work tarafından belirlenmektedir.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin