Formula 1’de sezonun üçüncü yarışının galibi belli oldu: Red Bull pilotu Max Verstappen

Formula 1’de sezonun üçüncü yarışını Red Bull pilotu Max Verstappen kazandı. Sekiz pilotun yarış dışı kaldığı olaylı yarışta geleceğin yıldızı olarak gösterilen Oscar Piastri de ilk puanlarını aldı.

Google Haberlere Abone ol
Formula 1’de sezonun üçüncü yarışının galibi belli oldu: Red Bull pilotu Max Verstappen

Formula 1’de sezonun üçüncü yarışı Avustralya’da gerçekleşti. Bu sezon oldukça üstün gözüken Red Bull ve şampiyon pilotu Max Verstappen, birinci sırayı yine kaptırmadı. Yarışa sıralama turları sonucunda birinci sırada başlayan Max Verstappen, birçok pilotun yarış dışı kaldığı mücadelede, hata yapmayarak bu sezonki ikinci zaferini elde etti.

Verstappen’i Mercedes pilotu Lewis Hamilton ve Aston Martin pilotu Fernando Alonso takip etti.

Leclerc ve Russell yarış dışı kaldı

Avustralya GP’de favori pilotlardan Charles Leclerc, yarışın daha üçüncü virajında Aston Martin pilotu Lance Stroll ile temas ederek pistten çıktı ve yarış dışı kaldı. Yarışa harika bir başlangıç yaparak Max Verstappen’i startta geçen ve birinciliğe yerleşen Goerge Russel ise motor arızası nedeniyle 18. Turda yarış dışı kalarak büyük hayal kırıklığı yaşadı.

Geleceğin yıldızından ilk puanlar

Geçtiğimiz yaz olaylı bir şekilde McLaren ile anlaşan Oscar Piastri, Formula 1’deki ilk puanlarını üçüncü yarışında kazandı. Geleceğin yıldızı olarak gösterilen Oscar Piastri, yarışı 8. Sırada tamamlarken takım arkadaşı Lando Norris ise 6. Sırada yer aldı. Formula 1’e Haas ile geri dönen Hülkenberg 7. Sırada yer alarak takımına önemli puanlar kazandırırken, yarışa son sırada başlayıp 5. Sırada bitiren Red Bull pilotu Sergio Perez de taraftarların oylarıyla günün pilotu seçildi.

 Pilotlar

1. Max Verstappen (Hollanda): 69 puan

2. Sergio Perez (Meksika): 54

3. Fernando Alonso (İspanya): 45

4. Lewis Hamilton (Büyük Britanya): 38

5. Carlos Sainz (İspanya): 20

Lance Stroll (Kanada): 20

Takımlar

1. Red Bull: 123

2. Aston Martin: 65

3. Mercedes: 56

4. Ferrari: 26

5. McLaren: 12

Etiketler formula 1 yarış sezon
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin