FLAŞ! Yılbaşında maaşlara rekor zam geliyor. Memur, memur emeklisi ve emeklileri heyecanlandıran açıklama. Ünlü ekonomist Alaattin Aktaş duyurdu

Yüksek enflasyon ve hayat pahalığı karşısında temmuz ayında verilen maaş zamları eridi. Gözler şimdi ocak ayında emekli, memur ve memur emeklisine verilecek olan zamda. Bununla ilgili dikkat çekici bir açıklama yapan ekonomim.com'dan Alaattin Aktaş, 2024 ocak ayında bu kesimlere yüksek zam verileceğini duyurdu ve sebebini de şöyle açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
FLAŞ! Yılbaşında maaşlara rekor zam geliyor. Memur, memur emeklisi ve emeklileri heyecanlandıran açıklama. Ünlü ekonomist Alaattin Aktaş duyurdu

Ünlü ekonomist Alaattin Aktaş, yerel seçimler öncesinde memur, memur emeklisi ve emeklilere yüksek zam yapılacağını yazdı ve gerekçelerini de açıkladı. 

İşte Alaattin Aktaş'ın ekonomim.com'daki ‘Enflasyonu boş ver, sen yeter ki yüksek zam ver!’ başlıklı yazısından bir bölüm

İktidarın ekonomide birinci önceliğinin ne olduğu sorulsa, vatandaş ağırlıkla “Enflasyonu düşürmek” yanıtını verir. Çünkü bu yönde çok yoğun bir çaba gösterildiği gibi bir algı oluşmuş durumda. Bu algı herkes için geçerli değilse de en azından büyük bir kesim bu düşüncede. Hem zaten böyle bir çaba yoksa da yapılanların mutlak doğru olduğuna peşinen inanan bir kesim hep var.           

“Faiz sebep, enflasyon neticedir” denilerek faiz indiriliyor; “Artık enflasyon düşecek” diye bir alkış kopuyor!           

“Faiz sebep, enflasyon neticedir” açıklamalarının mürekkebi kurumadan bu sefer faiz artırılıyor; “Artık enflasyon düşecek” diye yine alkış kopuyor!          

Siyahla beyaz gibi bir durum!     

Önceki mi yanlıştı, şimdiki mi yanlış?        

İkisi de doğru olamayacağına göre birinden biri yanlış.          

Hangisinin doğru olduğu üstünde duracak değilim. Zaten bu konuyu tartışmaya açmak bile gerekmiyor.           

Bugün için soru başka; Türkiye enflasyonla mücadele edebiliyor mu ya da ediyor mu?         

Aslında “miş-muş” gibi yapılıyor!      

Türkiye yıllardır enflasyonla mücadele ediyormuş gibi yapıyor!

Oysa gerçekte bir mücadele yok!          

Enflasyonun nimetlerini, evet yanlış yazmadım nimetlerini eski Hazineci bir dostumun yorumuyla belki yarın, belki daha sonraki günlerde detaylı olarak aktarmaya çalışacağım.  

Yüksek zam, bin ayıbı örtüyor!       
Yüksek enflasyonun en çok Hazineye ve borçlu şirketlere, tabii ki kişilere de yaradığı ortada.         

Sabit gelirli vatandaş ve özellikle emekliler mi, onları hiç sormayın!         

Ama onlar da belli dönemlerde verilen zamlara odaklanıyor ve yüksek zam verildiği takdirde enflasyonu bir anda adeta unutuveriyor.       

Bu gerçeğin en çok farkında olan ve bunu kullanan da iktidar...     

FLAŞ! Yılbaşında maaşlara rekor zam geliyor. Memur, memur emeklisi ve emeklileri heyecanlandıran açıklama. Ünlü ekonomist Alaattin Aktaş duyurdu

Şimdi hazırlıklar yılbaşı için...   

Ortada enflasyon gibi bir ayıp var.        

Bu ayıbı örtecek olan da yüksek zam.       

Ama bu ayıbı örtmenin de bir zamanı var.        

Unutmayalım; en son verilen zam, en akılda kalan zamdır!      

Yerel seçimden önce örneğin bu yılın ortasında verilen zammı yüksek tutup yılbaşında verilecek olanı daha düşük belirlemek siyaseten akıllıca olur muydu? Herkesin aklında son zam kalacağına göre, tabii ki olmazdı.     

Şimdi yapılacak olan da bellidir. Yerel seçimden önce yapılacak yılbaşı zammının oranı yüksek tutulacak ve böylece enflasyon ayıbı bir ölçüde örtülecektir.        

 

Zaten enflasyonun sorumlusu olarak hükümeti görmeyen, fiyat artışlarını hâlâ dış güçlere bağlayan, hâlâ tüm dünyada bizdeki gibi bir sıkıntı olduğunu düşünen çok geniş bir kesim bulunduğu dikkate alınırsa yılbaşında verilecek yüksek oranlı bir zam adeta lütuf gibi kabul edilecektir.      

Böylece ayıp örtülmüş ve iktidar yerel seçime elini güçlendirmiş olarak girecektir.

Yazının tamamını okumak için tıklayınız

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin