FLAŞ! Vatandaşlara maske ve aşı çağrısında bulundu. Prof. Dr. Necmettin Ünal  MedyaTava TV‘ye konuştu uyarılarda bulundu

Avrupa'da yeni varyantların ortaya çıkmasıyla Covid-19 enfeksiyonlarında artış görülüyor.  Özellikle son günlerde havaların da soğumasıyla birlikte Covid-19 teşhisi konulan vatandaşların haberleri tekrar gündeme geldi. Medyatava TV'ye konuşan Yoğun Bakım Uzmanı Prof. Dr. Necmettin Ünal, vatandaşlara çok önemli uyarılarda bulundu aşı ve maske çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi, Yoğun Bakım Uzmanı Prof. Dr. Necmettin Ünal  MedyaTava TV‘ye verdiği röportajda Covid-19 hakkındaki son gelişmeleri anlattı ve dikkat çeken söylemlerde bulundu.

YOĞUN BAKIMLAR YENİDEN AÇILDI

Covid-19 testlerinin hastaneler tarafından artık yapılmadığını bu nedenle de vaka sayılarından emin olamadığımızı söyleyen Ünal, Covid-19 yoğun bakımlarının tekrar açıldığını açıkladı.

Bugünkü Covid-19 vakasının öldürücü olmadığını ancak kronik hastalığı olan, kanser hastası olan ve lenf hastalığı olan kişilerde ölüm riskinin daha fazla olduğunun altını  çizen Ünal, sadece Covid-19 değil grip  gibi enfeksiyon hastalıklarının hepsine karşı maske kullanmak gerektiğini söyledi.

Aşılanmanın öneminden bahseden Prof. Dr. Necmettin Ünal, aşının unutulduğunu ve gerçeğe dayanmayan argümanlarla aşı karşıtı bir lobinin faaliyet gösterdiğini, devletin bu lobiyi engelleyici şekilde davranmadığını  böylelikle halkın ‘aşılar çok kötüymüş’ gibi bir yaklaşımda olduğunu vurguladı. 

AŞI VE MASKE ÇAĞRISINDA BULUNDU

Eski Covid-19 aşılarının yeni varyantlara karşı koruyucu olmadığını hatırlatan Ünal, yeni varyantlara karşı geliştirilmiş aşıları olmak gerektiğini duyurdu. Ancak yeni varyantlara karşı geliştirilen aşıların da ülkemize henüz getirilmediğini ve ‘aşı konusunu konuşmak istemiyoruz’ gibi bir sağlık politikasının uygulandığını ifade eden Ünal, enfeksiyon hastalıklarına karşı beslenmenin öneminden bahsetti.

Kaynak: MedyatavaTV
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin