FLAŞ! Tunceli'de çatışma... 1 asker şehit

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Tunceli'de 'Eren-7 Operasyonu'nda yaralanan ve hastanede tedaviye alınan Jandarma Uzman Çavuş Burak Tortumlu'nun tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, şehit olduğu kaydedildi.

Google Haberlere Abone ol
FLAŞ! Tunceli'de çatışma... 1 asker şehit

İçişleri Bakanlığı, Tunceli İl Jandarma Komutanlığınca yürütülen Eren-7 Operasyonu'nda 1 teröristin hava destekli operasyon ile 1 teröristin ise çıkan çatışma sonucu ölü olarak ele geçirildiğini açıkladı.

1 jandarma personelinin ise ağır yaralandığı belirtildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "İç güvenlik operasyonları kapsamında bugün sabah saatlerinde Tunceli İl Jandarma Komutanlığınca yürütülen Eren-7 Operasyonunda; 1 terörist hava destekli operasyon ile 1 terörist ise çıkan çatışma sonucu ölü olarak ele geçirilmiştir. Operasyonda arama/tarama faaliyeti esnasında teröristlerle sağlanan temasda, 1 jandarma personelimiz ağır yaralanmış, hemen helikopter ile Erzincan Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilmiştir. Ağır yaralı personelimize hastanede müdahale sürmektedir" denildi.

ÇATIŞMADA YARALANAN ASKER ŞEHİT OLDU

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Tunceli'de 'Eren-7 Operasyonu'nda yaralanan ve hastanede tedaviye alınan Jandarma Uzman Çavuş Burak Tortumlu'nun tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, şehit olduğu kaydedildi. Açıklamada, "Şehidimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun" denildi.

Ayrıca Tortumlu'yu şehit eden ve operasyonda etkisiz hale getirilen teröristin, 'terörden arananlar listesi'nin gri kategorisinde yer alan, 'Kurtay Şerzan' kod adlı Hayrettin Güneş olduğu belirtildi. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin