Flaş transfer! Tivibu Spor'un yeni müdürü kim oldu?

Uzun yıllar görev yaptığı CNN Türk'ten Demirören Grubu'nun satın almasının ardından ayrılan deneyimli spor spikeri ve editörünün yeni adresi Tivibu Spor oldu...

Google Haberlere Abone ol
Flaş transfer! Tivibu Spor'un yeni müdürü kim oldu?

Türkiye’nin en büyük digital platformlarından Tivibu’nun yeni spor yayınları müdürü belli oldu.

Türk Telekom iştiraki olan Tivibu Spor’un başına Emre Tilev getirildi. 26 yıldır medya sektöründe yer alan Tilev, Show TV, Cine5,  Atv, Kanal 1, Kanal D ve CNN Türk'te editör ve spor spikeri olarak görev yapmış, son olarak ise TV100'ün Spor Müdürlüğü görevini yürütmüştü.

Emre Tilev, yeni adresini kişisel sosyal medya hesabından yaptığı, "Merhaba... Yeni bir yolculuk... Çok güçlü bir Armada İle... Allah utandırmasın..." paylaşımıyla duyurdu.

 

EMRE TİLEV KİMDİR?

Emre Tilev, 16 Nisan 1971 tarihinde Ankara, Aydınlıkevler’de dünyaya geldi.

İlkokulu babasının asker olmasından dolayı farklı yerlerde okuyan Tilev, Güzelyalı Ortaokulu’nda eğitimini tamamladı. Bu sırada atletizm ile uğraşmaya başladı.

Lise döneminde de atletizm uğraşını sürdüren Tilev, geçirdiği bir trafik kazası sonrası aktif spor hayatını noktalamak zorunda kaldı. Bu olaydan sonra maç anlatımıyla daha da ilgilemeye başlayan Tilev, gazetecilik veya spikerlik yapmak istediğine karar verdi.

İzmir İnönü Lisesi’nden mezun olduktan sonra Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi—Gıda Mühendisliği Bölümü’nde okumaya başladı.

Üniversite yıllarında gazeteci olmak için daha aktif çalışmaya başladı. Yeni kurulan televizyon kanallarında çalışmaya başladı.

Bir süre siyaset-spor-müzik eğlence programları yapan Tilev daha sonra Samsun’da yayın yapan Samsun TV’ye geçti. O dönemde birinci ligde yer alan Samsunspor’un burada maçlarını anlatan, program yapan ve kendi geliştirdiği formatlarda yarışmalar sunan Emre Tilev daha sonra İstanbul’a taşındı.

1994 senesinin Kasım ayında başlayan İstanbul macerasında ilk durak Show TV oldu. Uzun süre Cine 5’te görev yapan Tilev, 2004’te ATV- Kanal 1 grubuna geçti. 2006’da CNN Türk- Kanal D grubuna transfer olan ve uzun yıllar Doğan Medya Grubu’nda görev alan Tilev, son olarak TV100’ün spor müdürlüğü görevini yürütüyordu.

Emre Tilev aynı zamanda iletişim fakültelerinde öğretim görevlisi olarak yeni nesil gazetecilerim yetişmesine katkıda bulunuyor.

Evli ve bir çocuk babası olan Tilev, ingilizce biliyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin