FLAŞ! Taksi ücretlerine yüzde 30 zam. Açılış ücreti 13 TL, kısa mesafe 40 liraya çıktı. Osmaniye'de taksi ücretleri zamlandı

Taksi ücretlerine peş peşe zamlar gelmeye devam ediyor. Son olarak bir ilde daha taksi ücretleri zam gördü. Osmaniye'de taksilerin açılış ücretlerine yüzde 30 zam yapılırken, kısa mesafe ücreti de 40 liraya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
FLAŞ! Taksi ücretlerine yüzde 30 zam. Açılış ücreti 13 TL, kısa mesafe 40 liraya çıktı. Osmaniye'de taksi ücretleri zamlandı

Osmaniye’de taksi ücretlerine zam geldi. Zammın mecbur kalındığı için yapıldığını söyleyen Osmaniyeli taksi durağı işletmecisi Aydın Alibekiroğlu, "Osmaniye’de taksi faaliyeti gösteren tüm arkadaşlarımızın ısrarıyla, istekleriyle olan bir karar. İstemesek de veya şu anda olumlu bakmasak da zam yapmak zorunda kaldık" dedi.

Osmaniye’de en son Mart 2022’de yapılan zamla 10 lira olan taksimetre açılışı yapılan yeni zamla 13 liraya, kısa mesafe ücreti ise 25 liradan 40 liraya çıktı.

"ZAM YAPMAK ZORUNDA KALDIK"

Taksi durağı işletmecisi Aydın Alibekiroğlu, şunları söyledi:

"Osmaniye’de 50 yıldır faaliyet gösteren bir taksi durağıyız. Geçtiğimiz günlerde taksimetreye zam yapıldı. Bu, genel olarak aslında bir mecburiyet. Piyasanın durumu herkesçe malum. Yüzde 30 oranında ilk açılışa, yüzde 60 civarında da bindi-indi, yani kısa mesafe ücretlerine zam yapmak zorunda kaldık. Tabii bu biraz da bizim haricimizde alınan bir karar. Osmaniye’de taksi faaliyeti gösteren tüm arkadaşlarımızın ısrarıyla, istekleriyle olan bir karar. İstemesek de veya şu anda olumlu bakmasak da zam yapmak zorunda kaldık.

"GİRDİLERİMİZ ÇOK"

Akaryakıt fiyatları, genel olarak hep baz alınan şey o. Bunun dışında bir sigorta, bin-bin 500 TL aralığında iken şu anda 5-6 bin aralığına çıktı, ticari taksiler için söylüyorum. Aynı şekilde yedek parça, lastik, tüm girdiler, tüm şeyler en az 3 katı, yani yüzde 300 zamlanmış durumda şu anda, geçen seneki yaptığımız ayardan sonra. Sadece akaryakıt fiyatıyla bakarsak belki nahoş karşılanabilir. Yani burada vatandaşın bizi sadece akaryakıt fiyatlarıyla değerlendirmesine sebep oluyor ama inanın bütün vatandaşlarımız da aynı sıkıntıları çekiyordur zaten. İnanın, o diğer girdi fiyatları, yedek parçaydı, sigortaydı, işte lastikti, diğer girdiler en az yüzde 300’e tekabül ediyor, en az olan. Bu nedenle yani taksici bunu yapmak zorunda.

"ARKADAŞLAR KASKO YAPTIRAMIYOR"

Kasko yaptıran arkadaşlar vardı, her ihtimale karşı hem kendi can güvenliğini hem mal güvenliğini emniyete almak için. Şu anda hiçbir arkadaşım, o daha fazla yükseldiği için, 15-20 bin liralara çıktığı için hiçbir arkadaşım kasko sigortası yaptıramıyor maalesef. Zorunlu trafik sigortasını büyük zorluklarla yaptırıyor zaten. Her yönüyle aslında küçük esnaf genelde olduğu gibi taksici esnafı da çok zor durumda."

"İNSANLAR TEPKİ GÖSTERİYOR"

Taksi şoförü Metin Çakır ise "Adamın binecek gücü kalmamış. Alacak bir güç kalmamış. İnsanlar artık bayağı bir tepki gösteriyor. Daha önceki zamlarda mesela 25 liraydı, yine de insanlar ufak tefek bir şeyler yapıp biniyordu ama şimdi 40 lira olduğu zaman… İnsan bir Adana’ya gidecek olsa 600-700 lira verecek, gücü yok. Yok, güç kalmadı insanlarda. İnsanların adım atacak halleri kalmadı" dedi.

Kaynak: ANKA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin