FLAŞ! Sedat Peker gözaltına alındı iddiası. Haberi Katar merkezli El Cezire kanalı duyurdu

FLAŞ! Organize suç örgütü lideri Sedat Peker ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Katar merkezli yayın organı El Cezire, Sedat Peker'in BAE yetkilileri tarafından gözaltına alındığını duyurdu. Bu haberden sıra bir süre sonra ise Sinem Köseoğlu adlı El Cezire çalışanı söz konusu haberi yalanladı.

Google Haberlere Abone ol
FLAŞ! Sedat Peker gözaltına alındı iddiası. Haberi Katar merkezli El Cezire kanalı duyurdu

Katar merkezli yayın organı El Cezire, Sedat Peker'in BAE yetkilileri tarafından gözaltına alındığını ve Türkiye’ye iade edilebileceğini duyurdu.

Bu haberden sonra El Cezire çalışanı bir gazeteciden ise açıklama geldi.

Sinem Köseoğlu adlı gazeteci, "El Cezire'nin "Sedat Peker'in tutuklandığı ve Türkiye'ye iade edileceği" şeklinde bir haberi, manşeti bulunmamaktadır. Internet sitemizde yayınlanan bir haberde arkadaşımız "Peker'in BAE tarafından tutuklandığı ve iade edileceği iddia edilmişti" şeklinde bir ifade kullanmıştır" açıklamasında bulundu.

Kösoğlu daha sonra da Twitter hesabından şu paylaşımları yaptı:

Bir kere daha yazmam gerekiyor maalesef:
El Cezire, "Peker yakalandı ve iade ediliyor" diye bir haber geçmedi. Bugün yayınlanan @UmarFarooq_ imzalı analizde, arka plan bilgisi verilen bir paragrafta "Peker'in yakalandığı ve iade edileceği iddia edilmişti" yazıyordu.

Sonra bunu yanlış yorumlayan bazı dostlar "El Cezire Peker yakalandı, diyor" şeklinde yazdı... El Cezire Online yazı işleri de baktı ki herbir yanlış anlaşılma var, düzeltme geçti, ifadeyi değiştirdi.

 DÜZELTME GELDİ; TEYİT EDEMEDİK

El Cezire, ilgili haberindeki Sedat Peker'in gözaltına alındığına yönelik atfı hakkında düzeltme yayımladı ve bu iddianın teyit edilemediğini belirtti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin