FLAŞ! Sakın hafife almayın öldürüyor. Milyonlarca insanın can kaybına neden oluyor: Kırmızı ben lekeniz varsa aman dikkat

Kırmızı benler, vücudun pek çok alanında görülebilir. Kırmızı benler belli durumlarda, cilt kanseri riskini hızla arttırarak çoğu kişinin ölümüne neden olabiliyor. Eğer sizin de vücudunuz da kırmızı benleriniz varsa sakın küçümsemeyin! İşte kırmızı benler hakkında bilmeniz gereken tüm ayrıntılar

FLAŞ! Sakın hafife almayın öldürüyor. Milyonlarca insanın can kaybına neden oluyor: Kırmızı ben lekeniz varsa aman dikkat

Vücudumuzda bulunan benler, aslında cilt kanserinin habercisi olabilir. Cilt kanseri; milyonlarca insanı etkileyen ve burumda da can kaybına tetikleyen hastalıklardan biridir.

Ben lekelerinizde meydana gelen değişiklileri mutlaka takip ederek cilt kanseri riskini en aza indirmelisiniz.

Benlerde meydana gelen boyut, renk ve yapı değişikliği cilt kanserinin en büyük sinyallerini verir.

Özellikle 20-40 yaş arasında en az üç yılda bir dermatolojik muayeneyi aksatmayarak kırmızı benlerin ilerlemesini gözlemleyebilirsiniz.

KIRMIZI BEN NEDİR?

Kırmızı benler, özellikle kahverengi veya siyah bir benle karıştırıldığında endişe kaynağı olabilir. Kırmızı benler nadiren endişe vericidir. Bunlar genellikle 30 yaşın üzerindeki kişilerde yaygın olarak görülen küçük kan damarları topluluğudur.

KIRMIZI BEN NEDEN OLUR?

Kırmızı benlerin çoğu kanserli olmayan büyümelerdir; kiraz anjiyomları en yaygın biçimdir. Kırmızı benler, genişlemiş kan damarlarının büyümesidir.

Kırmızı benlerin boyutu farklı olabilir. Kırmızı benler, ilgili kan damarlarının sayısına bağlı olarak pürüzsüz veya deriden çıkıntılı olabilir.

FLAŞ! Sakın hafife almayın öldürüyor. Milyonlarca insanın can kaybına neden oluyor: Kırmızı ben lekeniz varsa aman dikkat

Kırmızı benlerin nedeni tam olarak bilinmez. Ancak, hormanal değişimler veya kalıtsal özellikler olabilir.

Vücutta birkaç tane bulunması normal kabul edilen kırmızı benler; ani ve çok sayıda artarsa karaciğer, kas hastalıkları veya hormonal bir bozuklukla ilgili bir sorunun habercisi olabilir.

Kırmızı benler çoğu zaman göğüste, sırtta, boyunda veya yüzde ortaya çıkarlar, ancak vücudun herhangi bir yerinde de ortaya çıkabilir.

KIRMIZI BEN ZARARLI MIDIR?

Kırmızı benler genellikle endişelenecek bir durumu ortaya getirmez. Ancak kırmızı benlerin görünümleri aniden değişirse mutlaka bir doktora başvurmalısınız.

KIRMIZI BEN VARSA NE YAPILMALI?

Kırmızı benler, genellikle 30 yaş ve üzeri kişilerde bulunan, vücudun birçok bölgesinde gelişebilen yaygın cilt büyümeleridir.

Kırmızı benlerin genellikle tedavi edilmesine gerek yoktur. Eğer kırmızı benlerinizde önemli ölçüde değişiklik fark ederseniz mutlaka dermatoloğa gitmelisiniz.

Kırmızı benleri olan hastaların çoğunluğu tedaviye ihtiyaç duymaz. Doktor, bendeki tuhaf değişiklikleri kontrol etmek için ben haritalaması ve yıllık cilt muayeneleri önererek cilt kanseri riskini kontrol edebilir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin