FLAŞ! Prof. Dr. Celal Şengör ifadeye çağrıldı. Şengör, Habertürk'teki sözleri nedeniyle dini değerleri aşağılama iddiasıyla ifade verecek

Prof. Dr. Celal Şengör, Habertürk televizyonunda Teke Tek Bilim programındaki sözleri nedeniyle ifadeye çağrıldı. Celal Şengör hakkında, 23 Mayıs 'ta katıldığı programda kullandığı sözler nedeniyle  "Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerlere alenen aşağılama" suçlamasıyla soruşturma başlatılmıştı.

Google Haberlere Abone ol
FLAŞ! Prof. Dr. Celal Şengör ifadeye çağrıldı. Şengör, Habertürk'teki sözleri nedeniyle dini değerleri aşağılama iddiasıyla ifade verecek

Prof. Dr. Celal Şengör, bir televizyon programındaki sözleri nedeniyle "Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerlere alenen aşağılama" suçlamasıyla açılan soruşturma kapsamında "şüpheli" olarak ifadeye çağrıldı.

Celal Şengör hakkında, 23 Mayıs 'ta katıldığı programda kullandığı sözler nedeniyle  "Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerlere alenen aşağılama" suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

Şengör,  "şüpheli" sıfatıyla ifadeye çağrıldı.

Şengör'ün önümüzdeki günlerde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu'na gelerek ifadesini vermesi bekleniyor. 

Şarkıcı Gülşen'i ifadeye çağıran savcı

Şarkıcı Gülşen'i “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” iddiasıyla tutuklamaya sevk eden savcı Türkşad Kunthan Uçuk, şimdi de Prof. Dr. Celal Şengör'ü bir televizyon programında söylediklerinden dolayı “dini değerleri alenen aşağılama” iddiasıyla ifadeye çağırdı.

Sözcü’nün haberine göre, bahse konu soruşturma Şengör’ün 23 Mayıs’ta katıldığı bir televizyon programında söylediği şu sözler nedeniyle başlatıldı:

“Onların hepsi masal. İbrahim diye bir adamın yaşadığı malum değil…Bütün bu söylenen kişiler tarihte yok. Bunların hepsi o üç tane kutsal kitap denilen aslında… Hayır ama bu önemli Suriye din geleneği Mezopotamya din geleneğinden türemiş bir yan branştır. Bizim bugün İbrahimi dinler dediğimiz işte Musevilik, Hristiyanlık, arkasından İslam yani Museviliğe bakıyorsun Musa peygamber diyorlar. O adamı da tarih bilmiyor. Yok öyle bir isim. Musevilerin kitabında bir Mısır’dan çıkış vardır meşhur. Yok öyle bir olay. Yani incelendi, yayınlandı.”

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin