FLAŞ! Otomobil almak isteyenler dikkat. İki modele indirim geliyor

Otomobil almak isteyenler dikkat. Otomobil yazarı gazeteci Emre Özpeynirci sosyal medya üzerinden bir açıklama yaptı ve iki modelin yakın zamanda indireme gideceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
FLAŞ! Otomobil almak isteyenler dikkat. İki modele indirim geliyor

Araba satın alacakları yakından ilgilendiren karar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlandı. Böylece elektrikli araçlardaki matrah oranları güncellendi. Yapılan değişikliğe göre motor gücü 160 kW'yı geçmeyen araçlarda ÖTV matrahı 1 milyon 250 bin liradan 1 milyon 450 bin liraya çıkarıldı. Matrah düzenlemesi dün itibarıyla yürürlüğe girdi.

Otomotiv yazarı Emre Özpeynirci, sosyal medya hesabından açıklamalar yaptı.

Özpeynirci şunları söyledi: "%10'luk ÖTV diliminde yer alan elektrikli otomobillerin matrah sınırının (vergisiz fiyat) 1 milyon 250 bin TL'den 1 milyon 450 bin TL'ye çıkarılması 2 modelde indirim getirebilir.

Bunlardan ilki %40'lık ÖTV diliminde yer alan Hyundai Ioniq 5'in 125 kW gücündeki 4x2 versiyonu. %10'luk ÖTV dilimine inerse fiyatı 2 milyon 185 bin TL'den 1 milyon 718 bin TL'ye inebilir. Diğer ise Mercedes EQA'nin 4x2 versiyonu. 

Onun fiyatı da %10'luk ÖTV dilimine indiği an 2 milyon 350 bin TL'den 1 milyon 880 bin TL'ye inebilir. Her 2 markanın bu 2 model için çalıştığını öğrendim. Bakalım pazartesi günü bu indirimler listelerde yer alacak mı Not: Son dönemde %10'luk dilimde kalabilmek için fiyatları baskılayan bazı modellerde ise yukarı yönlü fiyat ayarlamaları olabilirmiş."

Son alınan kararla birlikte benzin, LPG ya da dizel yakıtlı araçlar için herhangi bir ÖTV matrah indirimi açıklanmadı. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın talebi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayı olmadan ÖTV matrahlarında değişiklik yapılamıyor. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin