FLAŞ! Ogün Samast yeniden tutuklanabilir! Hrant Dink'in katili Ogün Samast'a bir dava daha açıldı. Gazeteci Nedim Şener açıkladı

19 Ocak 2007 yılında gazeteci Hrant Dink'i katleden Ogün Samast iki gün önce tahliye edilmişti. Gazeteci Nedim Şener, bugün Ogün Samast'a bir dava daha açıldığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
FLAŞ! Ogün Samast yeniden tutuklanabilir! Hrant Dink'in katili Ogün Samast'a bir dava daha açıldı. Gazeteci Nedim Şener açıkladı
Arşiv

24 Ocak 2007’de tutuklanan Ogün Samast, suç işlediği sırada 18 yaşının altında olduğu için çocuk mahkemesinde yargılandı ve cezası düşürüldü.

Ogün Samast, geçen şubat ayında cezasını çektiği Kandıra F Tipi cezaevinden Bolu F Tipi cezaevine nakledildi.

16 yıl 10 aydır cezaevinde bulunan Samast´ın 1 yıl önce iyi halinden dolayı koşullu salıverme kapsamında cezasının dolduğu ve cezaevi yönetimi tarafından bu süreçte deneme aşamasında olduğu öğrenildi.

Kişisel gelişimi için yapılan gözlemlerde iyi hali olduğu gözlenen Samast'ın, koşullu salıverme şartlarını taşıdığına kanaat getirilerek tahliyesine karar verildi. Samast 15 Kasım 2023 tarihinde tahliye edildi.

BUGÜN BİR DAVA DAHA AÇILDI

Gazeteci Nedim Şener, tv100'de Pınar Işık Ardor'un sunduğu Akşam Raporu programında flaş bir gelişmeyi haber verdi.

Şener, Samast hakkında bugün bir dava daha açıldığını söyledi.

Şener, bu gelişmeyi şu sözlerle aktardı:

"Bugün yeni bir dava açıldı. 2021'den beri var olan bir soruşturmayla ilgili dava açıldı.
Dava 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyordu ve FETÖ'nün işlediği bir cinayet olarak bütün kamu görevlileri ceza almıştı. Aynı zamanda FETÖ'nün amaçları doğrultusunda işlenen bir cinayet olduğu hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Aynı görevliler bu kez örgüt boyutuna dair bir soruşturma açıldı.

Bunların arasında Ramazan Akyürek, Ali Fuat Yılmazer gibi istihbaratçılar vardı. Yine içinde Erhan Tuncel, Yasin Hayal gibi isimler de vardı. Ogün Samast'ın soruşturması ise suç işlendiği tarihte 17 yaşında olduğu için ayrıl tutulmuştu. Bununla ilgili bir iddianame hazırlanmış çocuk mahkemesine gönderilmişti. Usule dair eksiklikler olduğu için iade olmuştu.
Bugün o eksiklikler tamamlanarak yeniden çocuk mahkemesine gönderildi.

Samast tutuklanabilir de tutuklanmayabilir de..."

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin