FLAŞ! Öğrencileri sevindiren peş peşe tatil kararı! Milli Eğitim Bakanlığı, ikinci dönem okullarda 12 gün tatil kararı aldı

2021-2022 eğitim öğretim yılında yüz yüze eğitim milyonlarca öğrenci için başladı. Milli Eğitim Bakanı (MEB) Mahmut Özer, pandemi nedeniyle ikinci dönem okullarda eğitim öğretim faaliyetlerinin sekteye uğramaması için çalışmaların yapıldığını duyurmuştu. Öğrenciler ikinci dönemde 12 gün tatil yapacak!

Google Haberlere Abone ol
FLAŞ! Öğrencileri sevindiren peş peşe tatil kararı! Milli Eğitim Bakanlığı, ikinci dönem okullarda 12 gün tatil kararı aldı

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri pandeminin gölgesinde yüz yüze eğitime döndü. Eylül ayında yüz yüze eğitim yeniden başladı. Eğitim faaliyetleri devam ederken yarıyıl tatili verildi ve arkasından ikinci dönem yüz yüze eğitim devam etti. Havaların ısınmaya başlaması ile beraber tatil tarihleri de araştırılmaya başlandı. Bu doğrultuda takvim paylaşıldı ve yüz yüze eğitime ne kadar ara verileceği paylaşıldı.

YÜZ YÜZE EĞİTİME ARA VERİLECEK

Milyonlarca öğrenci tarafından ikinci ara tatil bekleniyor. Nisan’daki ara tatil için kısa bir zaman kaldı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilerin yoğun ders temposundan biraz uzaklaşabilmeleri için 4 yıldır ara tatil uygulaması yapılıyor. Yarıyıl ve yaz tatilinin yanı sıra öğrencilere ara tatil de veriliyor. Nisan’daki ara tatilin başlangıç ve bitiş tarihleri de araştırılmaya başlandı.

 

Bunun yanı sıra Ramazan Bayramı tatili de okul dönemine yansıyor. Yani bayramda da öğrencilere tatil imkanı veriliyor. Bu doğrultuda 3 gün bayram tatili ile beraber ikinci dönem yüz yüze eğitime 12 gün ara verilmiş olacak. 1 hafta ara tatil yapılacak. Buna ek olarak hafta sonu tatili de eklenecek ve 9 gün ara tatil yapılmış olacak. Buna Ramazan Bayramı tatili de eklendiğinde toplam 12 gün boyunca yüz yüze eğitime ara verileceği belirtildi.

FLAŞ! Öğrencileri sevindiren peş peşe tatil kararı! Milli Eğitim Bakanlığı, ikinci dönem okullarda 12 gün tatil kararı aldı - Resim : 2

1 AYDA 12 GÜN TATİL OLACAK

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının takvimine göre öğrenciler 1 aylık süreçte toplam 12 gün tatil yapacak. MEB’in açıkladığı tarihlere göre ikinci dönem Nisan ara tatili 11 Nisan ile 15 Nisan’da olacak. Hafta sonu tatili de eklendiğinde 9 günlük yüz yüze eğitime ara verilmiş olacak.

Diyanet İşleri Başkanlığının takvimine göre de 2 Mayıs Pazartesi günü Ramazan Bayramı başlayacak. Bu doğrultuda bayram 3 gün süreceğinden 3 gün tatil verilecek. Tatil 4 Mayıs’ta sona erecek. Bu kapsamda toplamda 1 ayda öğrenciler 12 gün tatil yapmış olacak.

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin