FLAŞ! Milyonlarca emekli bu haberi bekliyordu. Bakan Işıkhan ilk kez net rakam verdi! İşte emekli maaşlarına yapılacak zam oranı...

Milyonlarca emeklinin beklediği haber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan geldi. Işıkhan ilk kez bu kadar net konuştu, emeklilere yapılacak zam oranını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
FLAŞ! Milyonlarca emekli bu haberi bekliyordu. Bakan Işıkhan ilk kez net rakam verdi! İşte emekli maaşlarına yapılacak zam oranı...

Vedat Işıkhan katıldığı TRT Haber yayınında ilk kez emeklilerle ilgili bu kadar net konuştu.

İlk olarak bir defaya mahsus verileceği belirtilen ancak çalışan emeklileri kapsamayan 5 bin TL'lik ikramiyeyle ilgili konuşan Işıkhan, "Hedefimiz geçim sıkıntısı yaşayan zor durumda olan emeklilerimize destek vermekti.

Sayın Cumhurbaşkanımızın iradesiyle de 5 bin lira tüm emeklilere yönelik tek seferlik ödenecek. Kasım ayının 15'ine yakın, ilk çeyreğinde bu ödemeyi yapacağız" dedi.

"ASGARİ ÜCRET GÖRÜŞMELERİ ARALIKTA"

Işıkhan'ın gündeminde asgari ücrete yapılacak artış da vardı. "Aralık ayı başlarında işçi işveren konfederasyonlarıyla bir araya geleceğiz" diyen Işıkhan, devamında "6 ayı kapsayacak istişarelere başlayacağız. Hedefimiz şu çalışanlarımızı enflasyonu ezdirmeme ilkesi" ifadesini kullandı.

EMEKLİLERE NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Bakan Işıkhan, emekli ve memur zamlarıyla ilgili olarak da ilk kez net açıklamalarda bulundu. "SSK, Bağ-Kur yüzde 38'e yakın, kamu görevlileri ve emeklilerimiz yüzde 50’ye yakın bir artış olacağını öngörebiliyoruz" dedi.

Işıkhan, ev hanımlarına emeklilik düzenlemesinde de çalışmaların başladığını belirtti. 5 yıllık dönem içerisinde çalışmanın tamamlanacağını vurguladı.

2 MİLYON EYT BAŞVURUSU SONUÇLANDI

Bakan Işıkhan, bugüne kadar 2 milyon EYT başvurusunun sonuçlandırıldığını ve sigortaya bildirildiğini söyledi.

120 bin dosyaya ilişkin çalışmaların ise devam ettiği bilgisini verdi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin