FLAŞ! Merkez Bankası'nın 18 Kasım'daki faiz kararını 14 gün önce açıkladılar. JP Morgan 18 Kasım'daki faiz kararını açıkladı, dolar ve euro sonucu bekliyor

Merkez Bankası 21 Ekim'deki Para Politikası Kurulu toplantısında piyasayı ters köşe yapmış ve beklentilerin dışında bir faiz kararı açıklamıştı. Merkez Bankası, 200 baz puan faiz indirerek analistleri şaşırtmıştı. Şimdi gözler Merkez Bankası'nın faiz indirme kararının devam edip etmeyeceği yönünde. Piyasanın gözü 18 Kasım 2021'daki faiz toplantısında. İşte bununla ilgili ABD'li dev banka JP Morgan, iki hafta önceden 18 Kasım'da nasıl bir faiz kararının çıkacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
FLAŞ! Merkez Bankası'nın 18 Kasım'daki faiz kararını 14 gün önce açıkladılar. JP Morgan 18 Kasım'daki faiz kararını açıkladı, dolar ve euro sonucu bekliyor

Gözler 18 Kasım'daki Merkez Bankası kararına çevrilmişken JP Morgan'dan dikkat çekici bir değerlendirme geldi.

ABD yatırım bankası JP Morgan, TÜİK'in açıkladığı enflasyon verilerinin, Merkez Bankası'ndan bu ay 100 baz puan faiz indirimi beklentisini 'daha emin' hale getirdiğini açıkladı.

JP Morgan stratejistlerinin yayımladıkları rapora göre gelecek yıl alternatif varlıklar yüzde 11 ile hisse ve sabit getirili varlıklarda öngörülen yüzde 5 yükselişin iki katından fazla getiri sağlayacak.

Alternatif yatırımlara erişimin ve likidite kısıtlarına bağlı olarak bu yatırımlardan çıkışın zor olmasına değinen stratejistler, bu durumun bir yıldan kısa yatırım ufkuna sahip yatırımcılar için sorun yaratabileceğini, ancak bu alandaki fırsatların fon yöneticilerinin performanslarına katkı sağlayacağını belirtti.

JP Morgan stratejistleri, gayrimenkulde de ekonomideki toparlanmaya bağlı yüksek getiriler bekliyor.

Ayrıca kripto para birimlerinin 2022’de de değer kazanmaya devam edebileceği ancak bunun dalgalı bir yol olacağı öngörüldü. Raporda, dijital varlıkların yüzde 15 ile hedge fonlarının iki katı getiri sağlayacağı tahminine yer verildi.

Merkez Bankası 18 Kasım 2021 günü nasıl bir karar alcak?

JP Morgan stratejistleri, Türkiye ile ilgili de değerlendirmede bulundu. 

TÜİK'in açıkladığı ekim ayı enflasyon rakamlarını beklentinin altında olması nedeniyle 'sürpriz' olarak değerlendiren JP Morgan, enflasyonist baskıların güçlü olmaya devam ettiğini vurguladı. 

2021 yıl sonu için enflasyon tahminini yüzde 19.9'dan yüzde 19.6'ya revize eden JP Morgan, 2021 yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 16.4 olarak korudu.

Önümüzdeki aylardan 2022'nin dördüncü çeyreğine kadar yıllık enflasyonu yüzde 18-21 bandında gördüklerini belirtti.

JP Morgan, ekim ayı enflasyon verisinin kendilerini, kasım ayında Merkez Bankası'ndan 100 baz puan faiz indirimi beklentilerinden daha emin hale getirdiğini de vurguladı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin