FLAŞ! Memur ve memur emeklileri için ikinci zam teklifi belli oldu! Bakan Işıkhan, kamu çalışanlarına yeni zam teklifini açıkladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Kamu işveren olarak ikinci teklifimiz; 2024 yılı ilk 6 ayı için yüzde 15, ikinci 6 ay için yüzde 10. 2025 yılı ilk 6 ayı için yüzde 6, ikinci 6 ay için 5 yüzde olarak teklifimizi açıklıyorum" dedi.

Google Haberlere Abone ol
FLAŞ! Memur ve memur emeklileri için ikinci zam teklifi belli oldu! Bakan Işıkhan, kamu çalışanlarına yeni zam teklifini açıkladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Kamu işveren olarak ikinci teklifimiz; 2024 yılı ilk 6 ayı için yüzde 15, ikinci 6 ay için yüzde 10. 2025 yılı ilk 6 ayı için yüzde 6, ikinci 6 ay için 5 yüzde olarak teklifimizi açıklıyorum" dedi.

Bakan Işıkhan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları şu şekilde:

Bugün sizlerle paylaşmak istediğim ikinci teklifimiz ile memur ve memur emeklilerimizin yaşam standartlarını daha iyi bir yere taşımayı hedefliyoruz.

Tekliflerimizi, memurlarımızın refah ve mutluluğunun ülkemizin gelişimi için kritik bir rol oynadığını bilerek hareket ederek oluşturuyoruz.

Devlet yönetimi ciddi bir iştir ve hassasiyet gerektirir. Biz 21 yıldır sürekli sosyal adaleti sağlamaya ve eşitliği gözetmeye önem veriyoruz.

Sizlerden gelen tekliflerden anlaşıldığı gibi sadece mali haklar değil sosyal haklara yönelik de istekler bulunmaktadır.

Bugün müzakerelerle geldiğimiz nokta memurlarımız için kazanım sayılacak çok sayıda madde olduğunu göstermektedir.

2024'TE YÜZDE 15+10, 2025'TE YÜZDE 6+5

1. Dereceye ulaşan tüm kamu görevlilerine 3600 ek gösterge getirilmesi konusunda çalışma yapacağız.

2. Belirli şartlarda disiplin affı çalışması yapacağız.

3. Görevde yükselme sınavlarının belli sürelerde ve düzenli aralıklarda yapılması.

4. Mobing izleme kurumunda sendika temsilcilerin yer alması, yıllık izinler dışında hac izni verilmesi, TOKİ konutlarında memurlara öncelik verilmesi konusunda istişare edeceğiz.

2024 yılı ilk 6 ay yüzde 15 ikinci 6 ay için yüzde 10, 2025 ilk 6 ay yüzde 6, ikinci 6 ay yüzde 5.

Bu ikinci teklifimizi paydaşlarımızın değerlendirmesine sunuyorum. Sürecin bugün bitmediğini ve daha devam ettiğini belirtmek isterim. Devlet memurlarımızın hak ettikleri refah seviyesine ulaşması için elimizden geleni yaptığımızı da bildirmek isterim.

MEMUR-SEN’DEN TEKLİFE TEPKİ

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın toplantı sonrası yaptığı açıklamada teklif edilen rakamlara tepki gösterdi.

Yalçın’ın sözleri şöyle oldu:

* Öncelikle hayretlerimi ifade ediyorum. Merkez Bankası’nın 2024 enflasyon hedefi yüzde 33 olarak ortada dururken tekliflerin 23’lü, 25’li rakamlarda geziyor olması anlaşılabilir değil.

* Masanın iyimser olan tek tarafı sosyal haklara ilişkin de cümle kurulmuş olması.

* Bu masada refah payı gündemi görmezden gelinmemeli.

* Refah payı ile ilgili konuşma yok. 1650 TL talebimizle ilgili cümle kurulmadı. Kira katkısı talebimiz konuşulmadı.

* Bu tekliflerin gözden geçirilmesi, bize doğru düzgün bir teklifle gelinmesi gerektiğini ifade ediyoruz.

KAMU-SEN: TEKLİF EKONOMİK GERÇEKLERLE UYUMLU DEĞİL

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci de toplantı sonrası bir açıklama gerçekleştirdi. Teklife tepki gösteren Kahveci’nin açıklamasının satırbaşları şöyle oldu:

* Türkiye Kamu-Sen’in bu teklifleri kabul etmesi mümkün değil. Bizim taleplerimiz iki yıl için yüzde 158,6 idi. Bu teklifleri çalışanların derdine derman olacak bir öneri olarak görmüyoruz. Teklif ekonomik göstergelerle uyumlu değil.

* Refah payı olmadan kamu çalışanlarının gelirini artıramayız. Buna yönelik değerlendirme olmadı.

* Vergide adalet sağlanması için olumlu bir cümle olmadı. Bayram ikramiyesi ve kira yardımı talebimiz karşılık bulmadı.

* Seyyanen zammın taban aylığa yansıması ve emeklilere verilmesi ile ilgili bir düzenleme olmadı.

KESK: KABUL ETMİYORUZ

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ise yaptığı yazılı açıklamada teklifi kabul etmediklerini belirtti.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

* İktidar eylemlerimiz karşısında teklifinde bir artış yapmış gibi görünse de geride bıraktığımız 6 dönem TİS sürecinde hep karşımıza çıkan, hiçbir zaman tutturulamayan ve gerçek enflasyonun yarısına bile denk gelmeyen öngörülen enflasyonun da gerisinde olan teklifte ısrar edilmektedir. Kaldı ki enflasyona eşitleyen bir artış sıfır artış demektir!

*Kabul etmiyoruz! Ricacı olmayacak, fiili ve meşru mücadeleyi esas almaya devam edeceğiz. Yandaş konfederasyonlara bir kez daha hatırlatıyoruz: Hak verilmez, alınır.

ÜZERİNDE UZLAŞILAN TALEPLER

Öte yandan bugünkü toplantıda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, üzerinde uzlaşılan bazı maddeleri sıraladı.

Buna göre, Memurlara hac izni, TOKİ konutlarında öncelik, engelli memurlara kamu lojmanlarında kolaylık sağlanması istişare edilecek.

Ayrıca 1. dereceye ulaşan tüm memurlara 3600 ek gösterge verilmesi konusunda çalışma yapılacak. Disiplin cezaları için belirli şartlarda af için düzenleme yapılacak.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin