FLAŞ! Memur ve emekliye ek zam ile ilgili yeni gelişme... TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülüyor. BES'te devlet katkısı yüzde 25'ten yüzde 30'a yükseltilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan memur ve emekliye ek zam yapıldığını açıklamıştı. İşte bununla ilgili bir gelişme yaşandı. Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı KHK'da Değişiklik Yapan Kanun Teklifi'nin görüşmelerine, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda başlandı.

Google Haberlere Abone ol
FLAŞ! Memur ve emekliye ek zam ile ilgili yeni gelişme...  TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülüyor. BES'te devlet katkısı yüzde 25'ten yüzde 30'a yükseltilecek

Memur ve emekliye ek zam, TL finansal araçlara talebin artırılması, kademeli doğal gaz satış fiyatı belirlenmesi düzenlemelerini de içeren Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı KHK'da Değişiklik Yapan Kanun Teklifi'nin görüşmelerine, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda başlandı.

Teklifte ilk imza sahibi olan AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, teklifin detayları hakkında komisyon üyelerine sunum yaptı.

'ÜRETİM, İHRACAT VE İSTİHDAMI ARTIRACAĞIZ'

Öztürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni ekonomi modelini hatırlatarak "Amaçlanan temel hedeflere ulaşmak için öncelikli olarak makroekonomik istikrarı sağlayacak, yüksek katma değerli yatırımları teşvik ederek üretim, ihracat ve istihdamı artıracağız. Bu yolla cari açık sorununu kalıcı olarak çözmek, orta gelir tuzağını aşmak ve küresel değer zincirlerinde üst sıralara çıkmak ana hedefimizdir. Üretime dayalı ihracat öncelikli modelin, orta ve uzun vadede başarı sağlayabilmesi için öncelikle makroekonomik istikrarın korunması bir zorunluluktur" dedi.

FLAŞ! Memur ve emekliye ek zam ile ilgili yeni gelişme...  TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülüyor. BES'te devlet katkısı yüzde 25'ten yüzde 30'a yükseltilecek

'EKONOMİ POLİTİKALARI DAHA ŞEFFAF VE ÖNGÖRÜLEBİLİR OLACAK'

Piyasa ekonomisi, finansal serbestlik ve serbest kambiyo rejimine tam bağlılıktan kesinlikle vazgeçilmeyeceğini belirten Öztürk "Ekonomi politikaları daha şeffaf ve öngörülebilir olacaktır. Dengeli ve sürdürülebilir bir maliye politikası uygulanacaktır. Piyasalardaki oynaklığın azaltılmasına yönelik olarak gereken makro-ihtiyati tedbirler alınacaktır. Piyasa beklentilerini iyileştirerek reel sektörün önünü daha net görmesi sağlanacaktır. Türkiye'nin demokratik geleneği, piyasa ekonomisi tecrübesi, dinamik ekonomisi ve güçlü iş dünyası gibi kendine özgü özellikleri dikkate alınarak uygulanmasına karar verilen program kapsamında; söz konusu hedeflerin hayata geçirilmesi için atılacak adımlar hükümet tarafından belirlenmiş bulunuyor" diye konuştu.

 

TEKLİF 18 MADDEDEN OLUŞUYOR

Öztürk, hazırladıkları teklifin yürürlük ve yürütme dahil olmak üzere 18 maddeden oluştuğunu aktararak "Bireysel Emeklilik Sistemi'ne katılımı teşvik etmek ve fon birikimini artırmak amacıyla Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu'nda önemli değişiklikler öngörüyoruz. Halihazırda sistemde yüzde 25 olarak hesaplanmakta olan devlet katkısı oranının yüzde 30'a yükseltilmesini, 45 yaş üstü çalışanların da isteğe bağlı olarak otomatik katılım sistemine dahil edilebilmesini hedefliyoruz" ifadelerini kullandı. 

Öztürk, AK Parti hükümetleri döneminde çalışanların ve emeklilerin daima yanında olduklarını, refah düzeylerini artıran bir çok düzenlemeyi hayata geçirdiklerini dile getirerek, teklifle, emeklilere verilecek gelir ve aylıkların 2.500 TL'nin altında olmamasını sağlayacak düzenlemeyi önerdiklerini anımsattı.

 

Ayrıca, 5,8 milyon kamu görevlisinin tamamı ile memur emeklilerine yapılacak ek zam tutarı ile ilgili düzenlemenin de teklifte yer aldığına dikkati çeken Öztürk, merkez bankaları arasında kurulan ilişkilerin işin gerektirdiği diplomatik hassasiyet ve ekonomik güven temelinde yürütülmesini teminen, diğer merkez bankalarının banka nezdindeki para, alacak, mal, hak ve varlıklarının haczedilememesi yönünde düzenlemelerin de önerildiğini söyledi.

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin