FLAŞ Memur ve emekliler bugün çıkacak kararı bekliyor! Zam için son toplantı yapılacak

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin merakla beklediği 1 Ağustos'ta başlayan toplu sözleşme görüşmelerinin soncusu bugün yapılacak. Toplu sözleşmede gözler Kamu İşveren Heyeti'nin yapacağı yeni tekliflere çevrildi. Görüşmelerde uzlaşılmaması halinde Kamu Görevlileri Hakem Kurulu süreci başlayacak.

Google Haberlere Abone ol
FLAŞ Memur ve emekliler bugün çıkacak kararı bekliyor! Zam için son toplantı yapılacak

Milyonlarca memur ve memur emeklisini ilgilendiren 7'nci Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde son toplantı bugün gerçekleşecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda gerçekleşecek toplantıda sendikalar kamu işveren tarafından yeni teklifler bekliyor.

UZLAŞMA OLMASA HAKEM KURULU DEVREYE GİRECEK

Bugünkü toplantıda uzlaşma gerçekleşirse 2024-2025 yıllarını kapsayan zam oranları belli olmuş olacak. Taraflar uzlaşamazsa Kamu Görevlileri Hakem Kurulu devreye girerek uzlaşı

MEMURA ZAM TEKLİFİ NE KADAR, YÜZDE KAÇ?

Bakan Vedat Işıkhan, 2024 yılının ilk 6 ayı için yüzde 10, ikinci altı ayı için yüzde 10 teklif edilirken, 2025 yılı için ilk altı aya yüzde 6 ikinci altı aya yüzde 5 teklif yapıldığını açıklamıştı.

MEMUR- SEN TEKLİFİ KABUL ETMEMİŞTİ

31 Ağustos 2023 tarihine kadar memur ve memur emeklilerinin zamları belli olmuş olacak. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, toplantı öncesi "Enflasyon farkını zammış gibi gösteriyorlar. Yüzdelik zamda iyileştirici bir irade, refah payında ise olumlu bir adım bekliyoruz" dedi.

MEMUR- SEN NE KADAR İSTİYOR?

Memur-Sen 2024 için üçer aylık dönemler itibarıyla refah payı dahil birinci 3 ayda yüzde 35, ikinci 3 ayda yüzde 10, üçüncü 3 ayda yüzde 15, dördüncü 3 ayda yüzde 10 artış istedi.
Konfederasyon, 2025 için ise altışar aylık dönemler itibarıyla refah payı dahil birinci 6 ayda yüzde 25 ve ikinci 6 ayda yüzde 15 zam talep etti.

KAMU- SEN KATILMAYACAK

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinin son oturumuna katılmayacaklarını açıkladı. Kamu çalışanlarının yaşanan ekonomik olumsuzluklar nedeniyle karşı karşıya kaldıkları güçlükleri aşmalarını sağlayacak tedbirlerin masada müzakere yoluyla kararlaştırılması, çalışanların mali ve özlük haklarının piyasa gerçekleriyle örtüşecek biçimde ilerletilmesi gerektiğini vurguladıklarını aktaran Kahveci, tüm sorunların masada müzakere edilerek sonuca ulaştırılması için mücadele ettiklerini kaydetti.

Kahveci, çabalarına rağmen bugüne kadar yetkili konfederasyon ve sendikalar ile kamu işveren tarafının sorunları masaya yatırıp çözüm yollarını bütün paydaşlarla tartışmaktan ısrarla kaçındığını gördüklerini, bu yaklaşımın, daha önceki 6 dönem toplu sözleşme görüşmelerinde olduğu gibi 7. dönemde de yeni bir fiyaskoya dönüştüğüne şahit olduklarını savundu.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin