FLAŞ! KRT'de Şimdiki Zaman depremi. KRT'de yayınlanan Şimdiki Zaman programı yayından kaldırıldı. Medyatava, Şimdiki Zaman programının neden kaldırıldığını açıklıyor

CHP'ye yakınlığıyla bilinen KRT TV yönetimi ilginç bir karara imza attı. Salı geceleri yayınlanan ve Gürkan Hacır'ın sunduğu Şimdiki Zaman, gerekçe gösterilmeden yayından kaldırıldı. Kanal yönetiminin kararı Gürkan Hacır'a bildirdiği öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol
Medyatava Özel FLAŞ! KRT'de Şimdiki Zaman depremi. KRT'de yayınlanan Şimdiki Zaman programı yayından kaldırıldı. Medyatava, Şimdiki Zaman programının neden kaldırıldığını açıklıyor

MEDYATAVA/ÖZEL

Salı gecelerinin en çok izlenen programları arasında bulunan Şimdiki Zaman'da Cumhuriyet Yazarı Barış Doster, Dünya Yazarı Zeynep Gürcanlı ve Korkusuz Yazarı - CHP eski Milletvekili Barış Yarkadaş yer alıyordu.

Medya kulislerine bomba gibi düşen bu kararın arkasında ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun programdan duyduğu rahatsızlığın olduğu belirtiliyor.

CHP Genel Merkezi Şimdiki Zaman'dan rahatsız mıydı?

Medya kulislerine bomba gibi düşen bu kararın arkasında ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun programdan duyduğu rahatsızlığın olduğu belirtiliyor.

Öte yandan, CHP yönetiminin de programda yapılan ''Helalleşme'' açılımına yönelik eleştirilerden dolayı bir süredir rahatsız olduğu ve bunu kanal yönetimine aktardığı belirtiliyor. Yine aynı programda yayımlanan anket sonuçlarının da genel merkezde tepkiyle karşılandığı ifade ediliyor. Bazı MYK üyelerinin, MYK toplantısında "Desteklediğimiz kanallarda bizim eleştirilmemiz doğru değil'' dedikleri ifade ediliyor.

Programda, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı adaylığının önünün kesilmesine yönelik itirazların dile getirilmesinin de genel merkezde ''hoş karşılanmadığı'' belirtiliyor.

Şimdiki Zaman'ı sunan Gürkan Hacır ile daimi konuk Barış Yarkadaş, bir yıl önce de yine benzer gerekçelerle HALK TV'den kovulmuştu.

KRT TV'de rahatsızlık yaratan ifadelerin bir çoğunun Barış Yarkadaş'a ait olduğu ve programın bu yüzden kaldırıldığı da kulislerde dile getiriliyor.

Peş peşe açıklamalar

Gazeteci Gürkan Hacır da sosyal medya üzerinden Medyatava'nın haberini doğruladı ve şu paylaşımda bulundu.

KRT Genel Müdürü Adnan Bulut'dan da bir paylaşım geldi.

 

"Gerekçe sunulmadı"

Programın daimi konuğu Yarkadaş Twitter hesabından peş peşe açıklamalarda bulundu. Yarkadaş, "Sevgili dostlar; KRT TV’de benim de daimi konuk olarak katıldığım Şimdiki Zaman, kanal yönetiminin aldığı bir karar sonrası yayından kaldırıldı. Bizim mesleğin kaderi bu… Artık salı geceleri KRT’de olmayacağız. KRT emekçilerine desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı

Yarkadaş bu açıklamasının ardından gelen sorular üzerine şunları söyledi:

2- Yoğun sorular üzerine toplu cevap: KRT TV yönetimi programı yayından kaldırırken herhangi bir gerekçe göstermedi. O yüzden bir gerekçe yazamıyorum. İlginiz ve desteğiniz için teşekkürler.

İşte Yarkadaş'ın o tweeti:

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin