FLAŞ! Kötü haber geldi. Bir otomobil firması Türkiye'den çekildi. Mazda Türkiye'deki satış operasyonlarını durdurdu

Bir otomobil firması Türkiye'deki satış işlemlerini sonlandırdı, ancak satış sonrası ve yedek parça için görevlerine devam edeceği açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
FLAŞ! Kötü haber geldi. Bir otomobil firması Türkiye'den çekildi. Mazda Türkiye'deki satış operasyonlarını durdurdu

Bir otomobil markası Türkiye'de satışlarını durdurdu. Sosyal medyadan bir açıklama yapan Halit Bolkan, "Mazda'dan kötü haber. Mazda Motor Türkiye, satış operasyonlarını belirsiz bir süreç için durdurdu. Satış sonrası hizmetler devam edecek" açıklamasında bulundu. 

Bolkan, paylaşımın altında bir ekran görüntüsü paylaştı. O ekran görüntüsünde ise "Mazda Motor Türkiye, Türkiye'deki Mazda satış ağını belirsiz süre durdurma kararı almıştır. Türkiye'deki mevcut Mazda müşterilerine hizmetin devamını sağlamak amacıyla satış sonrası hizmetlerine ve yedek parça tedarikine devam edecektir." notu düşüldü.

Öte yandan otomobil yazarı gazeteci Emre Özpeynirci de bu paylaşımı alıntıladı ve "Mazda satış olarak Türkiye'den çekilmiş Şaşırdık mı, tabi ki hayır Zaten uzun süredir Japonya'dan araç getiremiyorlardı. Düşünün geçen senen sadece 183, bu yıl 10 ayda 200 adet satmışlar. Sebebi açık; Japonya merkezle bir türlü çözülemeyen e-Call sorunu, uygun motorların olmaması ve diğer iletişim konuları. Hayırlısı olsun.. Ama Mazda Türkiye Genel Müdürü Nurkan Yurdakul, satış sonrası ve yedek parça için görevine devam edecekmiş." diye yazdı.

MAZDA HAKKINDA KISA BİLGİ

wikipedia.org'a göre Mazda Motor Corporation1920 yılında Fuchū, Hiroshima Prefektörlüğü, Japonya'da kurulan çok uluslu Japon otomobil üreticisidir. 2015 yılında, Mazda 1.5 milyon araba üretip satmıştır, bunun büyük çoğunluğu (neredeyse 1 milyonu) şirketin Japonya montaj hattında, geri kalanı ise diğer ülkelerdeki montaj hatlarında üretilmiştir. 2015 yılında dünya çapındaki en büyük 15. otomobil üreticisiydi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin