FLAŞ! Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığında anlaştılar. Meral Akşener Kılıçdaroğlu buluşmasından cumhurbaşkanlığı adaylığı anlaşması çıktı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bugün bir araya geldi ve o görüşmeyle ilgili son dakika kulis bilgisini tv100 editörü Betül Araz canlı yayında açıkladı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda iki lider arasında anlaşma sağlandı. Araz, "Bu görüşmede Akşener, Kılıçdaroğlu'nun adaylığıyla ilgili olumsuz tek bir kelime kullanmadı." ifadesini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
FLAŞ! Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığında anlaştılar. Meral Akşener Kılıçdaroğlu buluşmasından cumhurbaşkanlığı adaylığı anlaşması çıktı

CHP Grup Toplantısı, dün Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında, parti genel merkezinde basına kapalı yapılmıştı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun sunuş konuşmasıyla başlayan toplantıya, deprem bölgesinde görevli milletvekilleri çevrim içi katılmıştı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından gerçekleştirilen çalışmaların ele alındığı toplantıda, "Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi" hazırlıkları görüşülmüştü.

CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç, daha sonra parti genel merkezinde basın toplantısı düzenlemiş ve Milletvekillerinin toplantıda yaklaşmakta olan seçimler ve Cumhurbaşkanı adayının tespit yöntemi konusunda görüşlerini bildirdiklerini söylemişti.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Olağanüstü gerçekleştirdiğimiz grup toplantımızda, cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda bundan sonraki bütün süreçlerde grubumuz adına karar alma konusunda oybirliğiyle Sayın Genel Başkan’ımız Kemal Kılıçdaroğlu yetkilendirmiştir” açıklamasını yapmıştı.

Akşener ve Kılıçdaroğlu bugün bir araya geldi

Kemal Kılıçdaroğlu'na verilen tam yetki sonrası Meral Akşener ile bugün bir görüşme gerçekleşti. O görüşmeyle ilgili kulis bilgisini veren tv100 editörü Betül Araz,  görüşmede Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda uzlaşma sağlandığını açıkladı. Araz, "Bu görüşmede Akşener, Kılıçdaroğlu'nun adaylığıyla ilgili olumsuz tek bir kelime kullanmadı." açıklamasında bulundu. 

Öte yandan iki liderin buluşması Akşener'in evinde gerçekleşti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin