FLAŞ! Kemal Kılıçdaroğlu gençler için 6 müjdesini açıkladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan gençlere 6 müjde... Twitter üzerinden bir paylaşım yapan Kılıçdaroğlu, iktidara geldikleri zaman ilk altı ayda gençler için neler yapacaklarını açıkladı. Gençlere 6 müjde veren CHP liderinin verdiği müjdeler arasında otomobil alımında ÖTV'nın sıfırlanması da var. İşte gençlere verilen 6 söz..

Google Haberlere Abone ol
FLAŞ! Kemal Kılıçdaroğlu gençler için 6 müjdesini açıkladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde gençler için neler yapacaklarını açıkladı.

Kılıçdaroğlu, bir video çekerek ilk altı aylarında gençler için yapacaklarını 6 müjde olarak duyurdu.

CHP lideri bu paylaşımını, "Sevgili gençler, çalışmalarımızı tamamladık. Size güzel haberler vereceğim için ayrı bir heyecanlıyım. Biliyorum, bu iktidarın elinden en çok siz çektiniz, bu yüzden önceliğim de siz olacaksınız. Bu videoyu atın fav’a" diyerek duyurdu.

Gençlere 6 müjde

1-Gençlerin ilk cep telefonu ve oyun konsulu alımlarında ÖT sıfırlanacak. İlk internet aboneliğinde vergi alınmayacak, indirimli paketlere ulaşmaları sağlanacak.

2-KYK öğrenim kredisi bursları sıfır faizle yapılandırılacak. Faizsiz ve taksitli geri ödeme süreci işe başladıktan sonra uygulama koyulacak

3-Üniversiteye kayıp yaptıran 18 yaş üstü her gence kültür sanat etkinliklerinde kullanabileceği 1000 TL değerinde kart ya da mobil uygulama tanınacak.

FLAŞ! Kemal Kılıçdaroğlu gençler için 6 müjdesini açıkladı

4-Aile destek sigortasından yararlanan ailelerin çocuklarına kamuya personel alımlarında pozitif ayrımcılık yapılacak. Mülakat kaldırılacak, zorunlu hallerde kamera kaydıyla mülakat olacak. Torpile kökten son verilecek. Yerel yönetimler dahil kamuda ilana çıkılan her pozisyon için şeffaf kurallar uygulanacak.

5-Gençlerden pasaport ya da yurt dışına çıkış harcı alınmayacak.

6-Gençlerin alacağı ilk sıfır otomobilde ÖTV sıfırlanacak.

Medyatava

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin