FLAŞ! İYİ Parti'de bir istifa daha yaşandı. Partide istifalar art arda geliyor. İYİ Parti'nin kurucularından Durmuş Yılmaz İYİ Parti'den istifa etti. Durmuş Yılmaz kimdir?

İYİ Parti'den neredeyse her gün bir istifa haberi geliyor. Bugün de eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, İYİ Parti üyeliğinden istifa ettiğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
FLAŞ! İYİ Parti'de bir istifa daha yaşandı. Partide istifalar art arda geliyor. İYİ Parti'nin kurucularından Durmuş Yılmaz İYİ Parti'den istifa etti. Durmuş Yılmaz kimdir?
Arşiv

Durmuş Yılmaz, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla İYİ Parti’den istifa ettiğini duyurdu.

Yılmaz paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

İYİ Parti üyeliğimi sonlandırdım. Bilginize.

tv100'e koşan Durmuş Yılmaz, "Partide elimi taşın altına koymam gereken bütün hayallerim yıkıldı" dedi. Yılmaz daha geniş bir açıklamayı önümüzdeki günlerde yapacağını söyledi. 

 

HAZİRAN AYINDA AKŞENER'İ ELEŞTİRMİŞTİ

24 Haziran 2023 yılında İYİ Parti’nin 3. Olağan Kurultayı’nda, tek aday olan Genel Başkan Meral Akşener'in yeniden seçilmesinin ardından Akşener çok sert konuşmuş, "Parti içinde şımarıklığı bitireceğim” demişti.

Durmuş Yılmaz, Akşener'in bu sözlerine cevap vermiş, "Oysa bizim ihtiyacımız bir zeytin dalıydı ve kaybedecek tek kişimiz yoktu” ifadesini kullanmıştı.

DURMUŞ YILMAZ KİMDİR?

Durmuş Yılmaz 1947 senesinde Uşak'ın Eşme ilçesine bağlı Karacaömerli köyünde dünyaya geldi.

İlk ve ortaöğrenimini memleketinde okuyan Yılmaz, lise eğitimini Ankara Tapu ve Kadastro Meslek Lisesi'nde tamamladı.

Lise mezuniyetinin ardından 3 sene Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde eğitimine devam etti. 1970 senesinde Millî Eğitim Bakanlığının açmış olduğu Devlet Bursu sınavını kazandı ve Ticaret Bakanlığı adına iktisat öğrenimi için İngiltere'ye gönderildi.
City University of London'da ekonomi dalında lisans, University College, University of London'da lisans üstü eğitim gördü.

1980 senesinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Kambiyo Genel Müdürlüğünde göreve başladı.

18 Nisan 2006 - 18 Nisan 2011 tarihleri arasında Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı oldu.

7 Haziran 2015 - 1 Kasım 2015 tarihleri arasında da MHP'den 25. Dönem Uşak Milletvekili oldu.

2017 senesinin Ekim ayında, Meral Akşener'in yeni partisi İYİ Parti'nin kurucu üyeleri arasında yer aldı.

81 İLDE İSTİFA SAYISI 400'Ü GEÇTİ

İYİ Parti'den istifa edenlerin sayısı 400'ü geçti. İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu da partisinden istifa edip AK Parti'ye katılmıştı. 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin