FLAŞ! İstanbul'da toplu taşımaya ZAM. İşte yapılacak oran. UKOME toplantısından bu karar çıkacak

Son dönemlerde Türkiye'de bütün ilerde peş peşe toplu taşımaya zam haberleri gelmeye başladı. İstanbul'da toplu taşımaya ne kadar zam yapılacağı da merak konusu olurken, temmuz ayındaki UKOME toplantısında karar çıkmamıştı. Zam toplantısı yarın yapılacak UKOME toplantısında karara bağlanacak. Medyatava, UKOME toplantısından nasıl bir karar çıkacağını ve zam oranını açıklıyor. İşte İstanbul'da toplu taşımaya yapılacak zam oranı....

Google Haberlere Abone ol
Medyatava Özel FLAŞ! İstanbul'da toplu taşımaya ZAM. İşte yapılacak oran. UKOME toplantısından bu karar çıkacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) 27 Temmuz'daki toplantısında toplu ulaşımda ücret tarifelerinin değişimi görüşülmüştü. İstenilen zam oranlarında anlaşmaya varılamadığı için İstanbul'da toplu ulaşıma zammı ertelenmişti.

Toplantıda, toplu ulaşımda kullanılan otobüs, metrobüs, metro, tramvay, nostaljik tramvay, marmaray, vapur, deniz otobüsü, dolmuş, minibüs, taksi, okul ve personel servisine zam yapılması teklifinin yanı sıra minibüslerin elektronik bilet entegrasyonuna dahil edilmesi teklifi ve 3 bin adet yeni taksinin İstanbul trafiğine katılması teklifleri görüşülmüştü.

Toplantıda zam oranında anlaşmaya varılamadığı için İstanbul'da toplu ulaşıma zam ertelenmiş oldu. Toplantıda zam teklifleriyle ilgili karar alınamadığı için yapılan teklifler, alt komisyona çekildi.  UKOME, Ağustos ayında aynı gündemle tekrar toplanacak.

 İBB yüzde 57 istemişti

İBB yönetimi o toplantıda enflasyon, asgari ücret ve akaryakıt fiyatlarındaki artış nedeniyle toplu taşıma ücretlerine yüzde 57,07, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yetkilileri yüzde 40, İstanbul Taksiciler Esnaf Odası yüzde 100, İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası personel servisleri için yüzde 200, okul servisleri için ise yüzde 82,  Dentur Avrasya yüzde 101, Turyol yüzde 65 oranından zam yapılmasını teklif etmişti.  

Medyatava'nın ulaştığı bilgilere göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) toplantısı yarın saat 11'de gerçekleşecek.

İBB kaynaklarından edinilen bilgilere göre İBB yönetimi toplu taşımaya istediği yüzde 57,07'lik zamda revizeye gitti ve bu zam oranını düşürdü.

Medyatava Haber Merkezi'nin edindiği bilgilere göre toplu taşımaya ne kadar zam yapılacağı belli oldu. Yarın ki UKOME toplantısında şimdilik üzerinde anlaşılan zam oranının yüzde 51,52 olduğu açıklandı. 

UKOME toplantısında son dakika bir değişiklik olmazsa İstanbul'da toplu taşımaya yüzde 51'in üzerinde zam yapılacak.

Şu anda toplu taşıma ücretleri ne kadar?

FLAŞ! İstanbul'da toplu taşımaya ZAM. İşte yapılacak oran. UKOME toplantısından bu karar çıkacak

FLAŞ! İstanbul'da toplu taşımaya ZAM. İşte yapılacak oran. UKOME toplantısından bu karar çıkacak - Resim : 2

Kaynak: Medyatava Özel
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin