FLAŞ! İş dünyasının yeni asgari ücret rakamı ortaya çıktı. Kabine ise asgari ücrette yeni bir öneri getirdi. Farklı sektörlere göre asgari ücret rakamı

FLAŞ! TÜRK-İŞ'in hükümete yönelik yaptığı asgari ücret görüşmelerinin hemen başlaması gerektiği yönündeki taleplerine kabineden cevap gelmiş ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, aralık ayının başında görüşmelere başlanabileceğini açıklamıştı. İşte asgari ücret ile ilgili yeni bir gelişme var. Buna göre işverenler 2022 yılında geçerli olacak olan yeni asgari ücret konusunda olur verdikleri rakam ortaya çıkarken, sektörlere göre kademeli bir ücret çalışması da yapılıyor.

Google Haberlere Abone ol
FLAŞ! İş dünyasının yeni asgari ücret rakamı ortaya çıktı. Kabine ise asgari ücrette yeni bir öneri getirdi. Farklı sektörlere göre asgari ücret rakamı

Asgari ücrete yapılacak zam miktarı çalışanlar tarafından yakından takip ediliyor. Asgari ücret zammı tüm özel sektör çalışanlarını dolaylı olarak etkileyecek. 2022'de yapılacak zam ile ilgili rakamlar ortaya çıkmaya başladı. 3.500 TL işverenler tarafından makul olarak kabul ediliyor. Hükümet bu rakamın üzerine çıkılması için çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca işverene sağlanan 75 TL'lik asgari ücret indiriminin yükseltilmesi talep ediliyor.

Öte yandan asgari ücretin belirlenmesinde önemli bir yenilik gündemde. Mesleğe göre farklı tutarlarda asgari ücret belirlenmesi üzerinde çalışılıyor. Riskli meslekler için asgari ücretin daha yüksek tutulması gündemde.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının, asgari ücret ile ilgili farklı sektörlerdeki işçi, işveren, yönetici, esnaf gibi kesimlerle yaptığı anket çalışması tamamlandı. Yaklaşık 2.500 kişi ile yapılan bu çalışma ile kamuoyu beklentileri tespit edildi.

3500 LİRAYI KABUL ETTİLER

Türkiye gazetesindeki habere göre Bakanlığın asgari ücret hazırlıkları çerçevesinde önceki yıllardan farklı olarak sektörlere göre kademeli bir ücretin belirlenmesi önerisini gündeme aldığı belirtiliyor. Standart asgari ücret için işveren kesiminin 3.500 lirayı kabul ettiği, hükûmetin bu rakamın üzerine çıkılması için temasları sürdürdüğü, özellikle riskli mesleklerde standart asgari ücretin üzerinde bir rakamın belirleneceği kaydedildi.

FLAŞ! İş dünyasının yeni asgari ücret rakamı ortaya çıktı. Kabine ise asgari ücrette yeni bir öneri getirdi. Farklı sektörlere göre asgari ücret rakamı - Resim : 2

Asgari ücretten verginin kaldırılması tartışmaları ise hükûmet cephesinde destek bulmadı.

Asgari ücretli için işverene verilen 75 liralık prim desteğinin artırılması konusunda da hazırlık yapıldığı ifade edildi.

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’in, katıldığı toplantılarda vergi kesintisinin kaldırılması önerilerine ‘Bu tartışmalar doğru değil, mümkün de değil. Bu kesintilerle çalışanların sağlık harcamaları, sosyal güvenlik giderleri karşılanıyor” dediği öğrenildi. 

 

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin