FLAŞ İDDİA! Erdoğan Bayraktar, Süleyman Soylu'nun o sözlerinden dolayı mı konuştu

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın 17 - 25 Aralık dosyasında kendisine ilişkin tapelerin doğru olduğunu kabul etmesiyle başlayan tartışma sürerken, bir açıklama da AK Parti'nin kurucularından Ertuğrul Yalçınbayır'dan geldi. Yalçınbayır, Bayraktar'ın neden yıllar sonra konuştuğunu açıkladı ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun sözlerini hatırlattı.

Google Haberlere Abone ol
FLAŞ İDDİA! Erdoğan Bayraktar, Süleyman Soylu'nun o sözlerinden dolayı mı  konuştu

AK Parti'nin kurucularından Ertuğrul Yalçınbayır, Sözcü gazetesinden Ruhat Mengi'ye konuştu.

Erdoğan Bayraktar'ın itiraflarını “Vicdanı isyan ediyor” diye yorumlayan Ertuğrul Yalçınbayır “Hem onun, hem talimatları verenin, hem diğer isimlerin yargılanması gerekir” dedi.

Ruhat Mengi ile Ertuğrul Yalçınbayır'ın röportajından dikkat çeken bölümler şöyle:

Sayın Yalçınbayır, siz AKP'nin kurucularındansınız ve söz konusu kişileri iyi tanıyorsunuz. Erdoğan Bayraktar, en büyük rüşvet skandallarından biri olarak anılan ama sonra “FETÖ darbesi” olarak adlandırılarak üstü kapatılan 17-25 Aralık 2013 olaylarından sonra da konuşmuştu. Şimdi 8 yıl sonra neden aynı konuyu açtı acaba?

Erdoğan Bayraktar'ın vicdanı daha fazla susmayı kabul etmedi. Sadece onun değil, toplumun vicdanı da kabul etmedi. Bunu hissediyor ve kendiyle hesaplaşıyor, vicdanı isyan ediyor. Bu kişide hak duygusu vardı ki ilk gün de olayı kabul etti. Son zamanlarda Süleyman Soylu'nun 17-25'e atıfta bulunarak konuşması, “Benden önceki bakanların evinden para sayma makinaları çıktı” demesi onu daha çok rahatsız etti, rüşvetle suçlananlar arasında olmayı kabul edemedi.

Görevi kötüye kullandığını kabul etti ama hırsızlıkla suçlanmaya dayanamadı. Aslında hem onun, hem talimatları verenin, hem diğer isimlerin yargılanması gerekir. Artık mızrak çuvala sığmıyor, insanların sabrı tükendi, baskılara dayanma gücü azaldı… Halk da olayları daha iyi anlamaya başladı, karanlıkta kalan olayların açıklığa kavuşması lazım. Toplum ve muhalefet o günlerde peşinden gitmedi, şimdi gidilmeli, tedbirler alınmalı.

 AK Parti kurucularından ve eski milletvekili Kemal Albayrak, Erdoğan Bayraktar'ın “17-25 Aralık soruşturma dosyasında benimle ilgili bütün bilgiler doğruydu” açıklaması için “İtiraflar başladı, bu partide görev alanların yüzde 80-90'ı itirafçı olacak” dedi. Neye dayanarak söylüyor?

FLAŞ İDDİA! Erdoğan Bayraktar, Süleyman Soylu'nun o sözlerinden dolayı mı  konuştu - Resim : 3

Suç işlediği halde ceza almayanlar varsa bu durum sonsuza kadar sürmez. Devlette hiçbir şey gizlenemez. “Tapeler kayboldu” vs… Her şey kayıtlı, o kayıtları zaman içinde göreceğiz. Partidekilerin çoğu gidişi görüyor ve artık “imkanlarını yitirmemek için” susmanın neye mal olacağının farkındalar. AK Parti'nin kuruluşundaki katkım nedeniyle kendimi suçluyorum ama niyetimiz adalet, hak, hukuktu.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin