FLAŞ iddia... AK Parti seçim için 2023 yılını beklemeyecek çünkü...

Türkiye'de erken seçim tartışmaları hız kesmeden devam ederken, AK Parti ve MHP'den bu konuda net açıklamalar geliyor ve erken seçimin olmayacağını; seçimlerin zamanında yapılacağı belirtiliyor. Ancak, Sözcü gazetesi yazarı Erdoğan Aktaş'tan çok farklı bir değerlendirme geldi ve erken seçimin kaçınılmaz olduğunu açıkladı. Aktaş'ın gerekçesi ise 2023'te Cumhuriyet'in 100. yılı...

Google Haberlere Abone ol
FLAŞ iddia... AK Parti seçim için 2023 yılını beklemeyecek çünkü...

Sözcü gazetesinden Erdoğan Aktaş'ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

AKP 2023’ü neden beklemeyecek?

Türkiye seçim atmosferine girdi. Tüm partiler strateji kuruyor, taktik geliştiriyor. Her ne kadar AKP “Seçim zamanında, yani 2023'de olacak” açıklamaları yapsa da, Ankara'daki hava bambaşka.

Muhalefetin CHP kanadı, AKP'nin Cumhuriyet'in 100. yılında sandığa gitmeyi
göze alamayacağını bu nedenle seçimin 2022'de olacağını öngörüyor.

AKP'nin, Cumhuriyet'in 100. yılında gerçekleşecek bir seçimde, seçmenin motivasyonunun çok yukarda olacağını, bir blok halinde kendi karşısında yer alabileceğini, özellikle “Cumhuriyet'i koruma dalgasıyla” karşı karşıya kalmaktan çekineceğini hesaplıyor.

Gerçekten de Cumhuriyet'in 100. yılı sandığa böyle yansıyabilir. Bir çok nedenin yanı sıra seçimin, 100. yıl gerekçesiyle bir yıl erkene alınacağına kesin gözüyle bakılıyor. Muhalefet de tüm seçim çalışmalarını bu olasılığa göre yapıyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin