FLAŞ! İçişleri Bakanı Yerlikaya duyurdu: Teröristlerin bindiği araç milletvekilinin çıktı. O vekil hakkında soruşturma başlatıldı

İçişleri Bakanlı Ali Yerlikaya Ağrı'da sınır ötesine kaçmaya çalışan 1 bölücü terör örgütü üyesi, 1 bölücü terör örgütüne katılacağı değerlendirilen terör bağlantılı kayıp şahıs yakalanarak tutuklandığını duyurdu. Yerlikaya, teröristlerin bindiği aracın da YSP'li H.B.'ye tahsis edildiğini ve HDP adına tescilli olduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
FLAŞ! İçişleri Bakanı Yerlikaya duyurdu: Teröristlerin bindiği araç milletvekilinin çıktı. O vekil hakkında soruşturma başlatıldı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yapılan operasyonu sosyal medyasından duyurdu.

Yerlikaya açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Ağrı’da sınır ötesine kaçmaya çalışan 1 bölücü terör örgütü üyesi, 1 bölücü terör örgütüne katılacağı değerlendirilen terör bağlantılı kayıp şahıs yakalanarak tutuklandı.

Bu şahısları Ağrı’ya getiren aracın ise Halkların Demokratik Partisi (HDP) adına tescilli, Ağrı Yeşil Sol Parti Milletvekili H.B. adına tahsisli olduğu tespit edildi. Şoför Y. N. tutuklandı. Milletvekili hakkında soruşturma evrakı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi."

Yeşil Sol Parti'den açıklama

Yeşil Sol Parti, tutuklanan iki kişinin Milletvekili Heval Bozdağ ile Ağrı'ya gittiklerini ve  Gençlik Meclisi ile Parti Meclisi üyesi olduklarını açıkladı.  Açıklamada "İçişleri Bakanının açıklaması yargıya müdahaledir ve algı operasyonudur. Bu hukuksuzluğu kınıyoruz" denildi. 

Yeşil Sol Parti'den operasyonla ilgili  yapılan açıklama şöyle: 

"İçişleri Bakanı gerçekleri saptırarak algı operasyonu yapıyor. Gözaltına alınanlar Gençlik Meclisimizin (Ronahi Tunç) ve Parti Meclisimizin (Hazal Karabey) üyesidir. Kongre çalışmalarımız için Heval Bozdağ vekilimizle birlikte Ankara’dan Ağrı’ya gitmişlerdir. Gözaltına alındıklarında arkadaşlarımız bu durumu açıklamışlardır. Adliyedeki ifadelerinden sonra önce serbest bırakılmışlar, ancak ısrarla Adliyede tutulmuşlardır. Daha sonra da itiraz üzerine ve beyanlarına rağmen haksız yere tutuklanmışlardır. İçişleri Bakanının açıklaması yargıya müdahaledir ve algı operasyonudur. Bu hukuksuzluğu kınıyoruz."

 

 

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin