FLAŞ! Hakan Fidan'dan önemli açıklamalar: Ya daha büyük savaş olacak ya daha büyük barış!

Dışişleri Bakanı Fidan, Doha’da Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman ile görüştü. Bu görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlediler. Gündemde İsrail'in Gazze'ye saldırıları vardı. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan çok önemli açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
FLAŞ! Hakan Fidan'dan önemli açıklamalar: Ya daha büyük savaş olacak ya daha büyük barış!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Katarlı mevkidaşı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile gerçekleştirdiği basın toplantısında, "Gazze'ye yönelik kara harekatı, bu vahşeti tam bir katliama çevirecektir. Hemen ateşkes ilan edilmeli ve insani yardım için koridor oluşturulmalıdır" dedi.

YA DAHA BÜYÜK SAVAŞA YA DAHA BÜYÜK BARIŞA GİDECEĞİZ 

Fidan sözlerine şöyle devam etti: “Gazze’de masum sivilleri hedef alan saldırıları hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Gazzelilerin yurtlarından sökülerek atılmasına razı gelmeyeceğiz. Bu sadece Filistin’in değil Mısır’ın, Beyrut'un, Ürdün’ün istikrarsızlaşmasına yönelik olacaktır. Bölgemiz tam manasıyla dönüm noktasındadır. Ya daha büyük savaşa ya daha büyük bir barışa gideceğiz. Bu kez daha büyük bir yıkımın ve ölümün yaşandığını görmekteyiz. Özellikle elektriğin ve suyun kesilmesi daha büyük bir insani felakete yol açmakta. Temel problem, ölüm ve yıkım arttıkça buna olan reaksiyon da daha fazla olacak."

BATILI ÜLKELER HAREKETE GEÇMELİ

Dışişleri Bakanı Fidan, "İki devletli çözümün bir an önce hayata geçirilmesi için başta Batılılar olmak üzerine harekete geçilmesi gerekiyor" dedi.

Katar Dışişleri Bakanı Al Sani ise, Türkiye'nin Filistin halkının haklarını destekleyen duruşunu takdir ettiğini belirtti. "Uluslararası hukukun ihlaline karışan tüm taraflar hesap vermeli" dedi. 

 

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin