Flaş! Gözaltına alınan gazeteciler serbest bırakıldı!

Akçakale'de ilçesinde gözaltına dört gazeteci serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol
Flaş! Gözaltına alınan gazeteciler serbest bırakıldı!

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde gözaltına dört gazeteci serbest bırakıldı. Gazetecilerin, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük'e sorulan bir sorunun ardından gözaltına alındığı bildirildi.



Alman Die Welt gazetesinin muhabiri Deniz Yücel, Twitter'den Die Welt hesabını da mention'layarak paylaştığı mesajlarda, "Dört gazeteciyle birlikte gözaltına alındım... Basın toplantısında Urfa Valisi'ne hoşuna gitmeyen bir soru sordum" demişti.



Yücel yaklaşık 35 dakika sonra ise "Tekrar özgürüz. Ve hepimiz gazeteciydik" diye tweet attı.



Gözaltına alınan gazeteciler arasında Die Zeit'tan Özlem Topçu, Cumhuriyet'ten Pınar Öğünç ve Evrensel'den Hasan Akbaş'ın da olduğu belirtilmişti.



Serbest kaldıktan sonra Öğünç de, "Gözaltı değil, kimlik tespitiymiş!! Soru sorduğumuz için... Arayan soran herkese teşekkürler" diye tweet attı.



Gazetecilerin kimlik tespitleri yapıldıktan sonra serbest bırakıldıkları açıklandı.



OLAY NASIL GELİŞTİ



Vali Küçük, dün akşam sınırda yaşanan hareketlilik sırasında iki IŞİD mensubunun güvenlik güçlerine teslim olduğunu ve bu kişilere ilişkin soruşturmanın sürdüğünü ifade etti. Vali Küçük, insanların  IŞİD’den değil PYD ve savaş uçaklarının bombardımanından dolayı Suriye'den kaçtığını sözlerine ekledi.



Bu arada Vali Küçük’e soru yönelten bazı gazeteciler "Sınırı geçen Suriyeliler dediğiniz gibi PYD’den kaçtığını söylemiyor" dedi. Vali Küçük, tartışma çıkınca açıklamasına son verip sınır bölgesinden ayrıldı.



Evrensel gazetesinin iddiasına göre, Vali Küçük ayrılırken polislere gazetecileri işaret ederek "Alın bunları" dedi.



"İN Mİ CİN Mİ BİLEMEYİZ"



BBC Türkçe'ye konuşan Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden HaberKoordinatörü Arif Saraç, gazetecilerin gözaltına alınmadıklarını, kimlik ibraz edemedikleri için kimlikleri tespit edilmek üzere polis tarafından "alındıklarını" söyledi.



"Gazeteci olduklarına dair basın kartlarını göremedik," diyen Saraç, "Sarı basın kartı, kurum kartı, kurumda çalıştıklarına dair bilgi evrak olmadığı için. Herkesin gazeteci olduğunu bilemeyiz" dedi.



Gazetecilerin sordukları soru nedeniyle gözaltına alınıp alınmadıkları sorusuna Saraç "Böyle bir şey yok, onların gazeteci olduklarını tespit edemedik. Sınırda in mi var cin mi var bilemeyiz" diye yanıt verdi. (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin