FLAŞ! Gazze'de Sahra Hastanesi hazırlığı başladı. Türk heyet bölgeye ulaştı

Türkiye tarafından Gazze'de kurulması öngörülen 'Sahra Hastanesi'nin fizibilite çalışmalarını yapacak teknik heyet, Gazze'ye ulaştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Gazze’nin mahrum bırakıldığı sağlık hizmetleri için Sahra Hastaneleri kurmaya hazırlanıyoruz" demişti.

Google Haberlere Abone ol
FLAŞ! Gazze'de Sahra Hastanesi hazırlığı başladı. Türk heyet bölgeye ulaştı
AA

 Türkiye tarafından Gazze'de kurulması öngörülen 'Sahra Hastanesi'nin fizibilite çalışmalarını yapacak teknik heyet, Gazze'ye ulaştı.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre; Türkiye tarafından Gazze'de kurulması öngörülen 'Sahra Hastanesi'nin fizibilite çalışmalarını yapacak teknik heyet, bu sabah Mısır üzerinden Gazze'ye geçti. Heyetin tespitlerine bağlı olarak hastanenin bir an önce faaliyete geçirilmesi planlanıyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Gazze’de olan ekiplerimiz, üç bölgeden ikisindeki çalışmalarını bu sabah itibarıyla tamamlamış durumda" dedi. 

SAĞLIK BAKANI AÇIKLAMIŞTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Sahra Hastanesi'yle ilgili planları geçen hafta sosyal medyasından duyurmuştu. Koca, "Gazze’nin mahrum bırakıldığı sağlık hizmetleri için Sahra Hastaneleri kurmaya hazırlanıyoruz" demişti.

SAHRA HASTANESİ NEDİR?

Sahra hastanesi, hastaların daha donanımlı bir hastaneye taşınmadan önce yerinde müdahale gördükleri geçici askerî hastane ya da mobil sağlık birimidir. Bu terim ilk olarak askeri tıpta kullanılmış, daha sonra felaket ve benzeri ciddi sivil durumlarda da kullanılmaya başlanmıştır.

Bir sahra hastanesi, olaylara yerinde müdahale edebilmek amacıyla, genellikle taşınabilir ekipmana sahip tıp personeli ve çadırımsı (ya da şişirilebilir) binalardan oluşur. Şehirlerde kurulan sahra hastaneleri genellikle kolay erişilebilir ve görünür binalara kurulur. Havadan indirilen sahra hastanelerinde tıp ekipmanı genellikle sığınak görevi gören bir konteynerin içine yerleştirilir. 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin