Flaş! Flaş Flaş! Savaş Ay hayatını kaybetti!

Sokaklar en önemli muhabirini kaybetti. Deneyimli gazeteci, bir süredir mücadele verdiği hastalığa yenik düştü.

Google Haberlere Abone ol
Flaş! Flaş Flaş! Savaş Ay hayatını kaybetti!

Sabah gazetesi yazarı, 'A Takımı'nın sunucusu Savaş Ay Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde vefat etti. 15 yıl önce gırtlak kanserine yakalanan gazetecinin dün hastanede çok kan kaybettiği öğrenildi.



Savaş Ay için ilk tören 11 Kasım Pazartesi günü yıllardır çalıştığı Sabah gazetesi önünde saat 10.00'da düzenlenecek. Diğer tören ise Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda saat 11.30'da olacak. Gazeteci, Fatih Camii'nde ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Topkapı Mezarlığı'nda toprağa verilecek.



Savaş Ay kimdir?



Savaş Ay 1954 yılında Şükran ve Turan Ay'ın oğlu olarak dünyaya geldi. Marmara Ticari Bilimler Akademisi'nde eğitimini tamamladı. 



Gazeteciliğe 1974 senesinde Dünya gazetesinde muhabir olarak başladı. Tercüman, Vatan, Milliyet, Sabah gazetelerinde ve Akajans'ta görev aldı. atv, TGRT, Kanal D, Kanal 6, Show TV, Flash TV, tekrar atv, Star TV ve Kanal 1'de A Takımı adlı tartışma programını yaptı. 2000 yılında Beyazıt Öztürk ve Kerem Alışık'ında oynadığı Dansöz adlı filmin yönetmenliğini ve senaryo yazarlığını yaptı. Ulaş Can Ay isimli, ses sanatçısı bir erkek çocuğa ve Sanem Ay adında, bir kız çocuğa sahipti. Ayrıca bazı programlar yapıp yoksullara yardımcı oldu.



Son yıllarda A Haber'de muhabirlik yapan Savaş Ay, ses sisteminde bulunan bir sorundan dolayı ancak fısıltıyla konuşuyordu.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin