FLAŞ! Erken emeklilik hakkı geldi. Kadınlara 6 yıl, erkeklere 2 yıl erken emekli olma müjdesi. SGK duyurdu, bu şartları taşıyorsanız erken emekli olabilirsiniz

Binlerce insanın gözü kulağı erken emeklilik ile ilgili gelecek haberlerde... Kadınların emekliliğini 6 yıl, erkeklerin emekliliğini de 2 yıla kadar erkene çekmek mümkün. Herkesin hayalini kurduğu emeklilik yaşını SGK'nın yayınladığı kriterleri taşıyorsanız eğer, geriye alabilirsiniz. SGK bunun için farklı düzenlemeler yaptı ve erken emeklilik yolunu açtı. İşte erken emekli olmak için de farklı kriterler var.

Google Haberlere Abone ol
FLAŞ! Erken emeklilik hakkı geldi. Kadınlara 6 yıl, erkeklere 2 yıl erken emekli olma müjdesi. SGK duyurdu, bu şartları taşıyorsanız erken emekli olabilirsiniz

İş hayatında sigortalı şekilde yer alan yurttaşlar ne zaman emekli olacaklar en merak ettikleri konulardan bir tanesi olmaya devam ediyor.

Bir süre boyunca çalışma hayatına devam ettikten emeklilik hayalinde bulunan yurttaşlar bir an evvel erken emekli olmak için planlar kurmaya devam ediyor.

Gelen açıklamalara bakılacak olursa 6 yıl erken emekli olmak mümkün olacak.

SGK, Bağkur, kamu personeli kim olduğu fark etmeyecek.

Hepsi faydalanma hakkına sahip olacak. Erken emekli olmak için fırsatlardan faydalanmayı tercih eden yurttaşlara yalnızca müracaat koşulu aranıyor.

 

3 FARKLI KRİTER OLACAK

6 yıl daha erken emekli olmak mümkün olacak. Bu haklardan faydalanmak isteyen yurttaşlar için 3 farklı kriterler aranacak. Bunun için aranan şartlar arasında sigortalı çalışma süresi, yaş ve prim gün ödeme koşulları aranıyor. En çok da anne olan kadınlar bu süreçlerden yararlanabilecekler. Bu haklardan evlat edinmiş olan kadınlar da yararlanabilecekler. Bu erken emeklilik fırsatları yalnızca kadınlar için değil askerlik borçlanması yapacak olan erkekler için de geçerli olacak.

FLAŞ! Erken emeklilik hakkı geldi. Kadınlara 6 yıl, erkeklere 2 yıl erken emekli olma müjdesi. SGK duyurdu, bu şartları taşıyorsanız erken emekli olabilirsiniz - Resim : 2

Annelerin çocuk doğurmalarının ardından çalışmaya devam etmeseler bile prim kazanacaklar, emeklilik doğum borçlanması ile yapabilecekler. Bu anlarda annelerin belirli koşulları taşması gerekmektedir.

Bu şartlar ise

Annelerin doğum yapmadan önceden sigortalı bir biçimde çalışma hayatına başlamış olması
Doğum sırasında annelerin çalışma hayatına devam etmemesi

Bebeklerin canlı doğması ve yaşaması koşulları aranıyor.

Kadınlar doğum borçlanması ile birlikte 6 yıla kadar daha erken emekli olabilecekler.

Her çocuk için 2 sene boyunca borçlanma yapabilecek ve 3 çocuk için yapabilecek  borçlanma yapabilecekler.

 

Askerlik borçlanması ile erken emeklilik

Erkekler de askerlik borçlanması ile birlikte 1 ila 2 yıl daha erken emekli olmak fırsatları elde edebilecekler.

Bu süreçte erkeklerin askerlik borçlanması yapmak için askere gitmeden önceden sigortalı şekilde çalışma hayatına başlamış olması gerekir.

Askere gittikleri zaman iş verenlerin prim ödemelerini yatırmaması ve geldikleri zaman da sigortalı bir biçimde çalışma hayatına başlamaları gerekir. Bu koşulları yerine getiren yurttaşlar SGK üzerinden müracaat yaparak anında erken emekli olmak için fırsat elde edebilecekler. 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin