FLAŞ! Emeklilere 4 bin TL seyyanen zam kararı mı alınacak? Milyonlarca emekli bu kararı bekliyor. Bahçeli'nin çıkışı sonrasında gözler TBMM'de. Artış 4 bin TL mi yoksa 8 bin TL mi?

Emekliler derneği ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin seyyanen zam çıkışından sonra gözler TBMM'de görüşülecek olan memur ve emekli zammı teklifinde... Emeklilere yüzde 25 zamdan sonra ne kadarlık bir ek zam yapılacak? Türkiye Emekliler Derneği'nin (TÜED) isteği 4 bin lira mı yoksa Bahçeli'nin isteği olan 8 bin lira mı?

Google Haberlere Abone ol
FLAŞ! Emeklilere 4 bin TL seyyanen zam kararı mı alınacak? Milyonlarca emekli bu kararı bekliyor. Bahçeli'nin çıkışı sonrasında gözler TBMM'de. Artış 4 bin TL mi yoksa 8 bin TL mi?

SGK ve Bağ-Kur emeklilerin temmuz ayı zam oranı, haziran ayı enflasyonun açıklanmasıyla birlikte belli olmuştu. Rakamların ortaya çıkmasıyla emeklilere yüzde 19,77 oranında zam verilecekti.

Ancak, emeklilerden gelen itirazlar üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan devreye girince bu oran yüzde 25'e yükseltildi.

Ancak bu oran da yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında emeklileri mutlu etmedi. Zam oranın açıklanmasından sonra emeklilere yönelik seyyanen zam artışı yapılması istendi.

MHP SEYYANEN 8 BİN LİRA İSTEDİ

Son açıklama Cumhur İttifakı ortağı MHP'den geldi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugünkü grup toplantısında bir açıklama yaparak emekliye verilen zammın yetersiz olduğunu söyledi ve  emeklilere seyyanen zam istedi.

Bahçeli, “Açık ve samimi teklifimiz şudur; 8 bin 77 liralık seyyanen artışın kök ücrete aynısıyla emekli maaşlarına yansıtılması beklentimiz ve talebimizdir.” dedi.

Bu çıkışlar sonrası dün TBMM'de görüşülmesi beklenen memur ve emeklilerle ilgili zam düzenlemesi bugüne ertelendi.

AK Parti Grup Başkanı ve Sivas Milletvekili Abdullah Güler, emeklilere yapılacak zam oranıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. 

Bugün görüşülecek olan teklifle ilgili konuşan Güler, emeklilere yapılan yüzde 25'lik zamla ilgili "Bize de çok sayıda itirazlar ve talepler geldi. Oransal manada beklentinin daha fazla olduğunu söylediler. Mümkündür, bu manada çalışanlarımızın özellikle enflasyona ezdirilmesi, özlük haklarının artırılması noktasında çabamız olacaktır. Ancak bütçe imkanları dediğimiz denge var. Belli noktalarda tasarrufta bulunarak farklı kalemler oluşturulmak suretiyle fazla verilmesini biz de arzu ederiz. Çok ciddi bir çaba sarfedildi. Bunların ekonomik büyüklüğü ve bütçeye getireceği yükle beraber. Bizim halihazırda ek bütçemiz vardı. Ek bütçe bugün kabul edildi. Orada yaklaşık 500 milyar TL'ye yakın harcamanın AFAD başkanlığımıza verildiğini görüyoruz. Yaklaşık 300 milyar TL'nin Hazine ve Maliye Bakanlığına verildiğini görüyoruz. Elbette bu manada bu gayreti ve çabayı sürdüreceğiz. Önümüzdeki dönemde ekonomik imkanları artırma noktasında çabamız devam edecektir." ifadesini kullandı. 

FLAŞ! Emeklilere 4 bin TL seyyanen zam kararı mı alınacak? Milyonlarca emekli bu kararı bekliyor. Bahçeli'nin çıkışı sonrasında gözler TBMM'de. Artış 4 bin TL mi yoksa 8 bin TL mi?

EMEKLİLER DERNEĞİ 4 BİN LİRA İSTEMİŞTİ

Öte yandan emeklilere verilen zam kararından sonra emekli dernekleri de harekete geçmişti.

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, en düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesine yükseltilmesi ve aylıklara seyyanen 4 bin lira iyileştirme yapılması talebiyle mektup gönderdi.

 Dernek Başkanı Kazım Ergün, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hitaben şu ifadeleri kullandı:

"Yıllardır gündemde tuttuğumuz taleplerimiz arasında yer alan; 2000 öncesi SSK emeklilerimizin intibak talebine, bayram ikramiyesine, KEY ödemelerine, 65 yaş ve üzeri ücretsiz ve indirimle seyahate, EYT'lilerin emeklilik hakkına kavuşmasına, evi olmayan emeklilerin konut meselesine olan desteğinize, sağlıkta yaşadığımız sorunların çözümü için çabalarınıza, ek ödemelere, banka kuyruklarına ve banka promosyonlarına getirdiğiniz çözümler için şükranlarımızı sunuyoruz. Ancak bütün bu samimi gayretlere rağmen, bugün gelinen noktada emeklilerimizin yaklaşık 10 milyonu, 7 bin 500 lirayı bulan en düşük emekli ödemesi ile yaşam mücadelesi vermektedir."

"Emeklilerin yaşamını sağlıklı bir şekilde sürdürebilme imkanı kalmadı"

Ergün, memurlar, kamu işçileri ve asgari ücretlileri ekonomik olarak rahatlatacak tedbirlerin alınmasının kendilerini ziyadesiyle mutlu ettiğini kaydederek, mektubuna şöyle devam etti:
"Lakin aynı marketten aynı ekmeği aynı fiyatı ödeyerek alan ve 7 bin 500 lira ile geçinmek durumunda kalan emeklilerimizin ne yazık ki yaşamlarını sağlıklı bir şekilde sürdürebilme imkanı kalmamıştır. TBMM'de görüşülen kanun tasarısına eklenen ve emeklilere yüzde 25 zam öngören teklif, hayatlarını bu memleketin imar ve inşası için harcamış ve yıllarca prim ödeyerek kutsal hak olarak tanımladığımız, emekliliğe erişen topluluğumuzda büyük bir hüsranla karşılanmıştır."

 

"Seyyanen zamla diğer kesimler arasında açılan makas kapanacak"

Milyonlarca emeklinin aylıklarda yapılacak yüzde 25'lik zamma ilave artış istediğini vurgulayan Ergün, mektubunu şu ifadelerle tamamladı:

"Emekliler olarak talebimiz; emeklilerimizin bir nebze olsun rahatlamasını sağlayacak bir iyileştirmenin yapılması, en düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesine çekilmesi ve söz verildiği gibi 7 bin 500 lira üzerinde aylık alanlara da en az yüzde 25+4 bin lira seyyanen zam yapılarak gerçek anlamda, devlet korumalı sosyal güvenliğin hayata geçirilmesidir. Böylelikle, diğer kesimler arasında giderek açılan makas kapanacak ve adaletli bir uygulamaya erişilecektir."

Emeklilerin bu talebi ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin çıkışı sonrası gözler bugün görüşülecek olan memur ve emekli zam teklifinde.

Emeklilerin istediği 4 bin liralık artış mı yoksa Bahçeli'nin 8 bin liralık artış isteği mi kabul edilecek?

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin