FLAŞ! Dolar kuru için 45 lira rakamını verdi. İslam Memiş'ten dolar sahipleri ve dolar borcu olanlara uyarı geldi

Piyasalarla ilgili bir değerlendirme yapan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Dolar 24 lira tartışmasına değindi ve 2024 yılı için dolar kuru rakamı verdi.

Google Haberlere Abone ol
FLAŞ! Dolar kuru için 45 lira rakamını verdi. İslam Memiş'ten dolar sahipleri ve dolar borcu olanlara uyarı geldi

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, borsa, dolar TL kuru, euro TL kuru, ons altın, gram altın ve gümüş beklentilerini çektiği yeni bir Youtube videosu ile açıkladı. Memiş, gram altında yıl sonu rekor beklentisini paylaştı.

İslam Memiş'in açıklamaları şöyle: 

BORSA NE KADAR YÜKSELECEK?

Borsada, döviz kurlarında, altın fiyatlarında ve gümüş fiyatlarında yatırımcıları neler bekliyor? Kasım ayında yatırımcılar nasıl bir işlem yapmalı?

Borsa İstanbul 7747 puanda. Sert düşüşlerden sonra hafif alımla haftanın ilk işlem gününü tamamladı. Borsa İstanbul'da aşağıda 7500 yukarıda 8050 direnç aralığını takip edeceğim. Borsa yatırımcısı bu bant aralıklarına dikkat etmeli.

DOLAR 24 LİRA OLUR MU?

Dolar TL kuru 28.25 lirada. Yukarı yönlü hareketlerinde devam ediyor. Çok ucuz bir dolar vardı. O kadar düşmüştü ki, dolar 24 lira oldu diye herkes aykalandı. Ben de hayaller 24, gerçekler 28 lira diye bir paylaşım yaptım. Bilerek ve isteyerek yaptıkları bir manipülasyondu. Delinin biri kuyuya taş attı herkes buna inandı. Sosyal medya bir muhabbet mecrası. Herkese bir şey lazım. Ben yine sosyal medya üzerindeki operasyonlara karşı arkadaşlarımızın çok dikkatli olması gerektiğiyle alakalı defalarca uyarı yaptım. Sosyal medya dedikoduları ile varlıklarınıza yön verecekseniz ayvayı yediniz.

Kasım ayına hazırlıyorum ben sizi. Kasım ayı kazanma ayı değil, para batırma ayı. Kasım ayında kenara çekileceksin, varlıklarını koruyacaksın. Kasım ayı boyunca iddialar, haber akışları çok göreceksiniz. TCMB'nin resmi açıklaması, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın resmi açıklaması olmadıkça hiçbir şeye inanmayın. Teknik ve mantık olarak doların 24 lira olma olasılığı yok çünkü bir haber akışına ihtiyaç var. Bu ekran görüntüsünden gösterdiğiniz 24 lira seviyesi öncesi bir haber akışı yoktur. Paylaşım yapanlar etkileşim olsun diye paylaştılar.

DOLAR 45 LİRAYA KADAR ÇIKABİLİR

Daha cuma günkü videomda dedim ki, yılı 29 liradan tamamlayacağız. 30 liradan 2024'e başlayacağız, 45 liraya kadar çıkabilir. Ortalama 36 lira olur dolar TL kuru 2024 yılında.

Euro TL kuru 29.98 lira. Euro dolar paritesi 1.06 seviyesinin üzerinde. Hedefimiz 1.07. Yukarı yönlü hareketler beklemeye devam ediyorum.

İslam Memiş, bu değerlendirmelerinin ardından gram altın ve gram gümüş beklentilerini takipçileriyle paylaştı. Memiş, gram altında yıl sonu rekoru için de bir rakam verdi...

 

BU FİYATLARDAN ALTIN ALINIR MI?

Ons altınla ilgili değerlendirme ve tahminlerde bulunan altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, "Ons altın 2005 dolara kadar yükselmişti. 2000 dolar üzerini atsın da rahatlasın demiştim. 2000 dolar seviyesinden uzaklaşmak istemiyor. 2005 dolar görüldü, rahatladı ama trend bitmedi. Yukarıda 2030 dolar seviyesi var. Takip edeceğimiz bant aralığı aşağıda 1930, yukarıda 2030 dolar aralığı. Peki benim elime TL geçti, bu fiyatlardan altın alır mıydım? Hayır almazdım" dedi. 

Memiş, şöyle devam etti: "Bu fiyatlardan ne ons ne de gram bazlı altın almam. Ons altın ne zaman 1960 dolara sarkacak, onun karşılığındaki gram altın kaça tekabül ediyorsa, 1800 lira olabilir 1810 lira olabilir. Gram altında bu yılki beklentimiz 1880 liraydı. 1930 dolara kadar sarkınca tekrar yoruma ihtiyaç var, bakalım. Yeni rekorlar tabii ki gelecek, yıl sonunda yeni zirveler göreceğiz, şimdi bekleme zamanı.

Gram gümüş 21.16. İkişer liralık bir yükseliş. 19 liraydı, 21 lira. Şimdi 23 ve 25 lira bekliyoruz.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin