FLAŞ! Dışişleri'nden son dakika SİHA açıklaması: Bir SİHA kaybedilmiştir

ABD'ye ait savaş uçaklarının Türkiye'ye ait bir SİHA'yı düşürdüğü iddiasıyla ilgili Dışişleri Bakanlığı açıklama yaptı: Söz konusu hadise, devam etmekte olan operasyonun icrasını ve tespit edilen hedeflerin vurulmasını hiçbir şekilde etkilememiştir

Google Haberlere Abone ol
FLAŞ! Dışişleri'nden son dakika SİHA açıklaması: Bir SİHA kaybedilmiştir

Türkiye'nin Suriye'de terör örgütlerine yönelik dün yaptığı operasyon sırasında Türkiye'ye ait bir SİHA'nın ABD savaş uçakları tarafından düşürüldüğü belirtilmişti.

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı (Pentagon), Suriye hava sahası içerisinde Türkiye'ye ait bir silahlı insansız hava aracının (SİHA), ABD F-16 savaş uçakları tarafından düşürüldüğünü açıklamıştı.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, "ABD'li komutanlar, ABD birliklerine 500 metreden daha yakın olan insansız hava aracını (İHA) potansiyel bir tehdit olarak değerlendirdi ve ABD F-16 savaş uçakları daha sonra İHA'yı meşru müdafaa amacıyla düşürdü" şeklinde konuştu. 

Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre ise söz konusu aracın Türkiye'ye ait olmadığı belirtilmişti.

FLAŞ! Dışişleri'nden son dakika SİHA açıklaması: Bir SİHA kaybedilmiştir

Dışişleri Bakanlığı açıklama yaptı

Bugün konuyla ilgili Dışişleri Bakanlığı tarafından açıklama yapıldı.

Açıklamada operasyonlar sırasında bir SİHA'nın kaybedildiği belirtildi.

Açıklamada, "Dün Suriye’nin kuzeyindeki Tel Rıfat, Cizire ve Derik bölgeleri başta olmak üzere bölücü terör örgütüne ait çok sayıda hedef imha edilmiştir. Operasyon esnasında üçüncü taraflarla işletilen çatışmasızlık mekanizmasındaki farklı teknik değerlendirmeler nedeniyle bir Siha kaybedilmiştir. Söz konusu hadise, devam etmekte olan operasyonun icrasını ve tespit edilen hedeflerin vurulmasını hiçbir şekilde etkilememiştir. Irak’ta yapıldığı gibi, terör örgütünün Suriye’de geliştirdiği tüm yetenek ve gelir kaynakları sistemli bir şekilde yok edilmeye devam edilecektir" denildi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin