FLAŞ! Dilan Polat- Engin Polat'la ilgili kaçacaklar iddialarına yanıt! İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı açıklama yaptı

MASAK tarafından haklarında rapor hazırlanan ve mal varlıklarına el konan Dilan Polat- Engin Polat çiftinin yurt dışına kaçma planları olduğu iddia edilmişti. O iddialara İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan açıklama geldi.

Google Haberlere Abone ol
FLAŞ! Dilan Polat- Engin Polat'la ilgili kaçacaklar iddialarına yanıt! İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı açıklama yaptı

'Kara para aklama' ve 'vergi kaçırma' iddialarıyla MASAK'ın hazırladığı raporun ardından mal varlıklarına el konulan ve yurtdışına çıkış yasağı getirilen Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın yurt dışına kaçma hazırlığı yaptıkları iddiaları gündeme geldi. Bir çok gazeteci bu iddiayı sosyal medyalarından paylaştı.

BAŞSAVCILIK YURT DIŞI ÇIKIŞ YASAĞINI HATIRLATTI

İddialarla ilgili İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan açıklama geldi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: 

Cumhuriyet Başsavcılığımıza Engin Polat, Dilan Polat ve diğer şüpheliler hakkında ihbarda bulunulması üzerine şüpheliler hakkında 5549 sayılı Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, 213 Sayılı Vergi Usul Kanunu'na muhalefet, 7258 Sayılı Kanuna muhalefet suçlarından soruşturma işlemlerine başlanılmıştır.

Yürütülen soruşturma kapsamında şüpheliler hakkında Yurt Dışına Çıkış Yasağına ilişkin Adli Kontrol tedbiri uygulandığı, ayrıca CMK 128. Madde kapsamında şüphelilerin tüm malvarlıklarına el konularak dosya hakkında kısıtlılık kararı verilmiştir.

Soruşturma kapsamında maddi gerçeğin her yönüyle açığa çıkarılması amacıyla soruşturma titizlikle yürütülmektedir. 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin