FLAŞ! Demirören Grubu'ndan CHP'li Ali Mahir Başarır'ın 20 Aralık iddiasına yanıt geldi. Başarır, "Demirören Grubu ve 5 şirket, 20 Aralık günü çok yüksek yüklü miktarda dolar bozdurdu" demişti

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Halk TV'de katıldığı bir programda "Demirören Grubu ve 5 şirket, 20 Aralık günü çok yüksek yüklü miktarda dolar bozdurdu ve 3-4 gün içerisinde de tekrar döviz aldı. Kesin olarak biliyoruz" iddiasında bulunmuştu. İddianın muhataplarından olan Demirören Grubu da flaş bir açıklama yaparak söz konusu açıklamaya tepki gösterdi, Başarır'ı iddialarını kanıtlamaya çağırdı.

Google Haberlere Abone ol
FLAŞ! Demirören Grubu'ndan CHP'li Ali Mahir Başarır'ın 20 Aralık iddiasına yanıt geldi. Başarır, "Demirören Grubu ve 5 şirket, 20 Aralık günü çok yüksek yüklü miktarda dolar bozdurdu" demişti

Demirören Grubu, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın şirketin 20 Aralık günü çok yüksek yüklü miktarda dolar bozdurduğu iddialarına yanıt verdi.

Demirören Grubu, Başarır'ın "Demirören Grubu ve 5 şirket, 20 Aralık günü çok yüksek yüklü miktarda dolar bozdurdu ve 3-4 gün içerisinde de tekrar döviz aldı. Kesin olarak biliyoruz" sözlerine ilişkin açıklama yayımladı.

Başarır'ı iddialarını kanıtlamaya çağıran açıklamada, olayla ilgili hukuki sürecin başlatılacağı, ancak Başarır'ın özür dilemesi halinde bu karardan vazgeçileceği belirtildi.

Açıklamanın tamamı şöyle:

Temelleri 71 yıl önce atılan Demirören Şirketler Grubu’na yönelik belli odaklar tarafından uzunca bir süredir sistematik bir karalama ve itibarsızlaştırma kampanyası yürütülmektedir. CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır bu karalama kampanyasının son ayağı olmuştur. Kutsal meclis çatısı altında milletin vekili olarak bulunan ve önceliği doğruluk, dürüstlük ve onurla milleti temsil etmek olan Başarır maalesef asılsız iddialarla Demirören Şirketler Grubu’nu hedef almıştır.

 

Hukuk kaidesine göre müddei iddiasını ispatla mükelleftir. CHP Milletvekili Başarır’ı  “kesinlikle biliyoruz” dediği İtibar suikastı niteliğindeki iddialarını ispata davet ediyoruz. Ali Mahir Başarır, eğer iddialarını belgeleyemezse gereğini yapmasını ve milleti temsil görevinden istifa etmesini bekliyoruz. Demirören Şirketler Grubu konuyla ilgili hukuki süreci başlatma kararı almıştır. Sn. Başarır’ı mesnetsiz ve iftira niteliği taşıyan iddialarını yüce yargı önünde ispat etmeye davet ediyoruz.  

FLAŞ! Demirören Grubu'ndan CHP'li Ali Mahir Başarır'ın 20 Aralık iddiasına yanıt geldi. Başarır, "Demirören Grubu ve 5 şirket, 20 Aralık günü çok yüksek yüklü miktarda dolar bozdurdu" demişti - Resim : 2

Ali Mahir Başarır ne demişti?

CHP'li Ali Mahir Başarır, Demirören Grubu ile iktidara yakın 5 şirketin, 20 Aralık'ta doları 18 TL'den satıp, 10.30 TL'den yeniden alım yaptıklarını söylemişti.

Halk TV'de konuşan Ali Mahir Başarır, şu ifadeleri kullanmıştı:

20 Aralık'ta kimler döviz aldı, kimler bozdurdu? Buradan net bir şey söyleyeyim. Demirören Grubu ve 5 şirket 20 Aralık günü çok yüksek yüklü miktarda dolar bozdurdu. 3-4 gün içerisinde de tekrar döviz aldıklarını kesin olarak biliyoruz. Ziraat Bankası'na, Halk Bankası'na, Vakıfbank'a sorduğumuz zaman, bizzat görüşmek istedim bilgi vermediler. Yıldırım Demirören ve 5 şirket, 19-20 Aralık'ta dövizini 17-18 liradan satmıştır. 10.30'a düştüğünde bu şirketler döviz almıştır. Yani 10 milyar dolar bozduran bu şirketlerin yaklaşık 16 milyar doları olmuştur.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin