FLAŞ! CHP'li 95 milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu'na desteğini açıkladı

CHP Olağan Kurultayı'na günler kala 95 milletvekilinden flaş açıklama geldi. 95 CHP Milletvekili kurultayda Kemal Kılıçdaroğlu'na desteklerini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
FLAŞ! CHP'li 95 milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu'na desteğini açıkladı

CHP'li 95 milletvekili, hafta sonu yapılacak kurultayda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek olduklarını "Biz, seçim sonuçlarını; lider merkezli bir fırsat penceresi olarak görmüyoruz. Seçim sonuçlarının faturasını sadece CHP Genel Başkanımıza kesmenin, adalet terazisinin şaşması ve seçim sonuçlarının sağlıklı analiz edilememesi olduğunu düşünüyoruz" sözleriyle açıkladı.

130 milletvekili olan CHP'nin 95 milletvekili, Meclis'te düzenledikleri basın açıklamasıyla Kılıçdaroğlu'nun liderliğini desteklediklerini açıkladı.

Basın açıklamasını, CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut yaptı. Akbulut açıklamasında, yenilenme sürecinin Kılıçdaroğlu liderliğinde gerçekleşebileceğine inandıklarını söyledi.

130 MİLLETVEKİLİNDEN 95'İ KILIÇDAROĞLU İÇİN İMZA VERDİ

Akbulut'un açıklaması şöyle:

"130 milletvekilinden 95'i olarak, 38. Olağan Kurultayımızda Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme yönünde imzalarımızı verdik.

Tarihimiz boyunca darbeler görmüş, kapatılmaya, sindirilmeye çalışılmış ama her seferinde ayakta kalmayı başarmış bir parti tarihine, hafızasına, geleneğine ve azmine sahibiz.

Bugün CHP, yenilenen örgütleriyle, yenilenme sürecini başlatmıştır. Yenilenmenin örgütümüzü güçlendirecek, güven bağımızı pekiştirecek ve sosyal demokratların birliğini koruyacak rotada ilerlemesi kaçınılmazdır.

CHP, altı oku ile, programıyla, sosyal demokrasinin evrensel ilkeleriyle mücadelesini sürdüren bir çizgidedir.

Biz, seçim sonuçlarını; lider merkezli bir fırsat penceresi olarak görmüyoruz. Seçim sonuçlarının faturasını sadece CHP Genel Başkanımıza kesmenin, adalet terazisinin şaşması ve seçim sonuçlarının sağlıklı analiz edilememesi olduğunu düşünüyoruz.

Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu, yenilenme hamlesinin tüzük kurultayı ile sürdürüleceğinin işaretini de vermiştir.

Önümüzdeki birinci hedef, 2019'daki gibi, Genel Başkanımızın önderliğinde görevlerini sürdüren, halkçı belediyeciliği sürdüren yerel yönetimlerdeki hizmetlerimizi pekiştirmektir. Odak noktamız, tüm il ve ilçelerimizde partimize yeni belediyeler kazandırmaktır.

Birbirimizle kavga edecek zamanımız yok. Fikirlerimizin zenginliği ile güçlenecek bir partimiz var bizim. Yenilenme süreci ayrışarak değil, birleşerek gerçekleşecektir.

Biz 95 milletvekili, tarihten gelen gücümüzle, ulu önder ebedi liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bize miras bıraktığı partimizin yenilenme sürecinin Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu liderliğinde gerçekleşebileceğini biliyoruz, bu süreci sonuna kadar destekliyoruz."

BU DESTEĞİN ARDINDAN 27. DÖNEM MİLLETVEKİLLERİNDEN DE AÇIKLAMA GELDİ

95 milletvekilinin açıklamasının ardından 27. Dönemde görev yapmış 21 milletvekili de Kılıçdaroğlu'na desteklerini açıkladılar.

Açıklamalarında seçimin kaybedilmesinden sadece Kemal Kılıçdaroğlu'nu sorumlu tutmanın haksızlık olduğunu vurguladılar.

Şu ifadeleri kullandılar: CHP, parti içi demokrasiyi tüm eksikliklerine rağmen hayata geçirebilen tek partidir. Partimizde yazılı olmayan, herkesin özümsediği demokratik kurallar hepimizi bağlar. Bu kurallar “bir defalığına” da olsa yok sayılamaz. Bu nedenle, Genel Başkanlığa adaylığını açıklayanların sadece “fiili” değil, “resmen” de bu kurala uymaları doğru ve demokratik olandır.


CHP, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisidir. Kurucu iradeyi köklerinde taşır. Cumhuriyetçilik, laiklik, milliyetçilik, devletçilik, halkçılık ve inkılapçılık ilkeleriyle bu topraklara kök salmıştır. CHP; yenilenmeyi, dönüşümü, değişimi sağlayacak iradeye ve kadrolara sahiptir.

Hedefimiz nettir!

Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu 36. ve 37. Kurultaylarımızda Cumhuriyeti ikinci yüzyılında demokrasiyle taçlandırma hedefini önümüze koymuştur. Bu hedef kurultaylarımızda oy birliğiyle karar altına alınmıştır. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde gemiyi güvenli limana yanaştırmak ve 31 Mart Yerel Seçimleri kazanmak hepimizin sorumluluğundadır.

 AÇIKLAMAYI İMZALAYAN MİLLETVEKİLLERİ

Ali Haydar HAKVERDİ (Önceki Dönem Ankara Milletvekili ve PM Üyesi)
Ali KEVEN (Önceki Dönem Yozgat Milletvekili)
Ali ŞEKER (Önceki Dönem İstanbul Milletvekili ve PM Üyesi)
Atila SERTEL (Önceki Dönem İzmir Milletvekili)
Aydın ÖZER (Önceki Dönem Antalya Milletvekili)
Burak ERBAY (Önceki Dönem Muğla Milletvekili)
Emine Gülizar EMECAN (Önceki Dönem İstanbul Milletvekili ve PM Üyesi)
Mustafa TUNCER (Önceki Dönem Amasya Milletvekili)
Nihat YEŞİL (Önceki Dönem Ankara Milletvekili)
Okan GAYTANCIOĞLU (Önceki Dönem Edirne Milletvekili)
Servet ÜNSAL (Önceki Dönem Ankara Milletvekili)
Serkan TOPAL ( Önceki Dönem Hatay Milletvekili)
Sibel ÖZDEMİR (Önceki Dönem İstanbul Milletvekili ve PM Üyesi)
Suzan ŞAHİN (Önceki Dönem Hatay Milletvekili)
Süleyman GİRGİN (Önceki Dönem Muğla Milletvekili)
Tacettin Bayır (Önceki Dönem İzmir Milletvekili)
Turabi KAYAN (Önceki Dönem Kırklareli Milletvekili)
Turan AYDOĞAN (Önceki Dönem İstanbul Milletvekili ve PM Üyesi)
Ünal DEMİRTAŞ (Önceki Dönem Zonguldak Milletvekili)
Yıldırım KAYA (Önceki Dönem Ankara Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı)

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin